Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pe baza de branza.
1. Reteta de placinta cu branza dulce reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru placinta cu branza dulce sunt urmatoarele:
- un pachet foi de placinta;
- 200 grame branza de vaci dulce;
- un plic cu zahar vanilat;
- 50 grame zahar pudra;
- 100 grame stafide;
- un ou;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de placinta cu branza dulce va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Puneti jumatate din foile de placinta intr-o tava unsa, deasupra lor adaugati compozitia rezultata din amestecarea celorlalte ingrediente;
- Nivelati compozitia si acoperiti-o cu restul de foi de placinta;
- Coaceti placinta in cuptorul incins pana cand se rumeneste frumos si uniform;
- Serviti placinta pudrata cu zahar pudra.
2. Reteta de pasta de branza cu burduf reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru pasta de branza cu burduf sunt urmatoarele:
- 200 grame branza de burduf;
- 150 ml iaurt;
- o legatura de ceapa verde;
- chimen.
Modul de pregatire pentru reteta de pasta de branza de burduf va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
- Condimentati cu chimen dupa gust;
- Serviti pasta pe felii de paine toast prajite.
3. Reteta de fondue cu branza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru trei portii de fondue cu branza sunt urmatoarele:
- 250 grame cartofi;
- 250 grame paine;
- 200 grame cascaval;
- 200 grame Emmentaler;
- 200 ml vin alb;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de fondue cu branza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti cartofii, sectionati-i in rondele;
- Prajiti painea, taiati-o in cubulete;
- Pregatiti fondue prin topirea cascavalului si a Emmentaler-ului, adaugati vin si condimentati;
- Serviti cartofii si painea scufundate in fondue fierbinte.
4. Reteta de torta cu branza si dovleac reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare pentru patru portii de tarta cu branza si dovleac sunt urmatoarele:
Pentru aluat:
- 150 grame pesmet alb;
- 100 grame margarina pentru prajituri;
- 50 grame zahar brun;
- un galbenus;
- sare.
Pentru umplutura:
- 150 grame dovleac copt pasat;
- 100 grame branza de vaci;
- doua oua;
- 100 grame zahar brun;
- scortisoara;
- sare.
Pentru decor:
- zahar pudra.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tarta cu branza si dovleac va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti aluatul, adaugati-l intr-o forma de tarta tapetata;
- Pregatiti umplutura, distribuiti-o deasupra blatului;
- Coaceti tarta pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Cand este gata pudrati tarta cu zahar, apoi sectionati-o in formele triunghiulare.
5. Reteta de branza de oaie cu sos de miere va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- doua linguri de miere;
- zeama de la o portocala;
- trei rondele de branza de oaie.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de branza de oaie cu sos de miere va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti sosul amestecand mierea cu zeama de portocala pana la omogenizare;
- Serviti rondelele de branza de oaie stropite cu sosul de miere de indata ce este gata.
Va dorim: Pofta buna!