Despre aceasta reteta, la prima vedere, putem spune ca nu e interesanta, e un piure rustic obisnuit, dar nu este asa, cunoasteti caperele? Eu nu demult le-am descoperit.
Caperele au un gust astrigent, proaspat si usor picant, originea lor este din bazinul Marii Meditarene. Caperul este un arbust spinos cu frunze rotunjite si flori rozalii, caperele sunt mugurii acestui arbust. Se consuma in calitate de condiment, se comercializeaza murate in otet sau in sare.
Ingrediente garnitura rapida – Piure de cartofi picant
- 3-4 cartofi
- 2 linguri capere
- ceapa
- 2 catei de usturoi
- marar
- 5 linguri ulei
- lamaie
- 1 lingurita oregano
- sare,piper
Mod de preparare
Cartofii ii fierbem in coaja, lasam sa raceasca, ii curatam de coaja si ii sfarmam cu furculita.
Caperele, ceapa si mararul le tocam foarte marunt (mararul in cazul in care il folositi proaspat). Strivim usturoiul si il adaugam langa cartofi, amestecam bine.
Intr-un bol amestecam uleiul cu 2 linguri de zeama de lamaie, adaugam 1 lingurita de oregano, amestecam pana devine o emulsie; cu aceasta stropim cartofii si omogenizam.
Piureul se serveste rece, ornat cu capere.