Rețete culinareFasole verde scăzută - o mâncare rapidă și o rețetă delicioasă

Fasole verde scăzută – o mâncare rapidă și o rețetă delicioasă

O reteta foarte usoara, mai ales daca se alege varianta cu conserva, nu ramane decat sa se pregateasca un rantas si e gata mancarea calda.

Dar cand e sezonul pastailor, va recomand sa pregatiti din fasole proaspata, totusi aceea nu se compara cu o conserva.

Ingrediente fasole verde scazuta – o mancare rapida

  • un borcan mare de fasole verde
  • 2-3 linguri de faina
  • 3-4 linguri ulei
  • o lingurita boia dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 linguri smantana
  • apa
  • sare, piper

Mod de preparare

De data aceasta am folosit fasole din borcan, nu necesita atata timp de preparare, dar se poate face si din fasole proaspata, pe care trebuie sa o fierbeti in apa sarata pana ce devine moale.

Pregatim un rantas: punem uleiul la incins, adaugam faina si usturoiul razuit, amestecam, dupa care adaugam boiaua, smantana si aproximativ 200ml apa, amestecam bine.

Adaugam fasolea, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba, la primul clocot adaugam patrunjelul tocat fin si mai lasam 3-4 minute pe foc.

La final mai condimentam dupa gust cu sare si piper si cine doreste se poate condimenta cu otet si zahar.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.