Foietajul cu capsuni este un desert savuros si racoritor, cu fructe de sezon.
Se poate combina cu mai multe tipuri de fructe insa eu am ales capsuni pentru ca mi-au atras atentia la o taraba.
Ingrediente foietaj cu frisca si capsuni
- 400 gr foietaj congelat
- 200 gr frisca
- 3-4 linguri de zahar pudra
- capsuni
- 5 linguri de dulceata de capsuni
Mod de preparare
Se decongeleaza foietajul si se intinde aluatul putin cu sucitoarea.
Se taie cu un cutit ascutit in patru bucati , se inteapa cu o furculita si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor 15 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Se rastoarna frisca intr-un castron de mixer si se bate frisca la viteza mica. Cand incepe sa creasca se da mixerul la o viteza mai mare. Se bate frisca pana se ingroasa si devine ca o spuma.
Se monteaza prajitura: se pune foaia de aluat pe un platou, peste foaia racita se pune frisca , apoi capsunile.
Capsunile se presara cu putin zahar pudra. Apoi se aseaza urmatoarea foaie de aluat, se pune dulceata si se aseaza urmatoarea foaie de aluat.
Se aseaza frisca si capsunele, se presara cu zahar pudra si se aseaza ultima foaie.
Se toarna deasupra frisca, se aseaza capsunele si se stropeste cu zahar pudra.