DiverseDe ce să apelezi la o firmă de contabilitate?

De ce să apelezi la o firmă de contabilitate?

În momentul în care intenționezi să începi o afacere, ideal ar fi să te gândești să cauți și o firmă de contabilitate.

În primă fază, s-ar putea să crezi că îți poți ține singur contabilitatea. Că te descurci tu o lună, două până pui firma pe picioare. Nu ai putea să greșești mai mult. Bilanțuri, declarații, foi de vărsământ, semnătură autorizată, angajări, deduceri, impozite. Toate astea sunt lucruri pe care contabilii le jonglează cu ușurință, dar pe care tu s-ar putea să le scapi din mână.

Dacă vrei să nu te scarpini cu mâna dreaptă, la urechea stângă, apelează de la bun început la o firmă de contabilitate. Iată de ce:

5 motive pentru care trebuie să apelezi la o firmă de contabilitate

    1.Expertiză contabilă asigurată

O firmă de contabilitate își va folosi toate resursele – experiență, cunoștințe, aptitudini pentru a gestiona toate aspectele financiare și contabile, ce țin de compania ta.

      2.  Informare constantă

Un contabil te ține informat, în legătură cu ultimele detalii și schimbări ale mediului juridic și legislativ. Acestea sunt extrem de multe și greoaie în contextul economic actual. În acest mod, beneficiezi nu numai de informații importante pentru business-ul tău, ci ai și certitudinea că lucrezi 100% legal –  firma de contabilitate adaptând toate procedurile contabile la noutățile legislative.

     3. Economie de timp

Orice firmă de contabilitate ai alege, economisești mult timp.Vei fi scutit de timpul alocat în vederea recrutării, pregătirii și instruirii salariaților proprii în domeniu. Personalul unei firme specializate este deja acreditat, instruit și are experiența necesară, astfel încât să ofere servicii calitative, care să-ți aducă beneficii majore pe termen lung.

     4. Reprezentant legal

O firmă de contabilitate, va menține pentru compania ta o bună relație cu autoritățile statului și poate prezenta oricând, terților, situația financiară a societății.

      5. Maximizarea profitului

Orice business, de la ziua 0 și pe întreg desfășurare a activității, implică  foarte multe decizii importante. Decizii vitale care  vizează aspecte juridice, contabile și fiscale. Acestea pot face diferența între un business profitabil și unul în pierdere.Acum înțelegi de ce societatea ta trebuie să colaboreze cu experți în domeniu? Experți care să o ajute și să o conducă înspre realizarea obiectivelor de business.

    6. ( Știu că am spus 5 motive, dar vreau să îți ofer un bonus)

Dacă angajezi o firmă de contabilitate, scapi de multe amenzi. Tu vei fi un antreprenor ocupat și stresat. Puțin probabil să ții minte toate termenele de depunere ale declarațiilor sau ale unui bilanț. Pentru orice abatare de la termen, statul amendează. Nu vrei să plătești amenzi, nu-i așa?

Ca sfat de reținut, atenție mare la firma sau contabilul pe care îl ai, unii sunt buni sau foarte buni pe un segment dar praf pe altul. Da, nici ei nu le știu chiar pe toate. Din acest motiv trebuie să fii puțin vigilent la alegere. Poți solicita eventual un control de bună voie, după 2-3 luni să vezi dacă totul este ok.

Tu cum gestionezi contabilitatea, în firma ta?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.