Rețete culinareFasole frecată cu ceapă și slănină prăjită - o rețetă tradițională românească

Fasole frecată cu ceapă și slănină prăjită – o rețetă tradițională românească

Ani intregi au trecut de cand nu am mai mancat fasole frecata… aceasta a fost prima ocazie de atunci, nu cred ca trebuie prezentata reteta, stim cu totii cat de buna e.

Ingrediente fasole frecata cu ceapa si slanina prajita

  • 500gr fasole uscata
  • foi de dafin
  • o lingura de unt
  • 2 cepe mari
  • sare, piper, boia
  • slanina

Mod de preparare

Fierbem fasolea cu foi de dafin si multa apa pana cand devine moale, s-ar putea sa avem nevoie sa mai adaugam apa intre timp.

Cand s-a fiert strecuram fasolea de apa, scoatem foile de dafin si o pasam cu un blender, adaugam cate putin apa pana cand obtinem consistenta dorita; adaugam o lingura de unt sau margarina ca sa devina si mai cremoasa.

Curatam ceapa si o taiem in felii suntirele, incingem putin ulei, adaugam o lingurita de boia si calim ceapa in el; taiem felii de 1-1,5 cm grosime din slanina, o crestam pana aproape de soric si-o prajim in tigaia incinsa pana se rumeneste usor.

Se serveste cu ceapa caramelizata deasupra, cu slanina prajita alaturi de o salata de varza murata sau alte muraturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.