Ani intregi au trecut de cand nu am mai mancat fasole frecata… aceasta a fost prima ocazie de atunci, nu cred ca trebuie prezentata reteta, stim cu totii cat de buna e.
Ingrediente fasole frecata cu ceapa si slanina prajita
- 500gr fasole uscata
- foi de dafin
- o lingura de unt
- 2 cepe mari
- sare, piper, boia
- slanina
Mod de preparare
Fierbem fasolea cu foi de dafin si multa apa pana cand devine moale, s-ar putea sa avem nevoie sa mai adaugam apa intre timp.
Cand s-a fiert strecuram fasolea de apa, scoatem foile de dafin si o pasam cu un blender, adaugam cate putin apa pana cand obtinem consistenta dorita; adaugam o lingura de unt sau margarina ca sa devina si mai cremoasa.
Curatam ceapa si o taiem in felii suntirele, incingem putin ulei, adaugam o lingurita de boia si calim ceapa in el; taiem felii de 1-1,5 cm grosime din slanina, o crestam pana aproape de soric si-o prajim in tigaia incinsa pana se rumeneste usor.
Se serveste cu ceapa caramelizata deasupra, cu slanina prajita alaturi de o salata de varza murata sau alte muraturi.