Acasă Timp liber Experimentează Londra prin ochii lui Harry Potter!

Experimentează Londra prin ochii lui Harry Potter!

0
79

Dacă ai citit toate cărțile cu Harry Potter și ai văzut și toată seria de filme, deja știi cât de interesantă este povestea acestui tânăr vrăjitor. Lasă-ți imaginația să zboare și vino să faci o aventură turistică în paradisul lui Harry Potter.

Află despre trenul Hogwarts Express, despre Peronul 9 3⁄4, King’s Cross Station (una din principalele stații din Londra), Studiourile Warner Bros unde s-au filmat ecranizările după cărțile Harry Potter scrise de J.K.Rowling.

Navigare rapidă în articol:

 1. Călătoria cu trenul Hogwarts Express
 2. Vacanță magică la Studiourile Warner Bros din Londra

Călătoria cu trenul Hogwarts Express

Cei care iubesc cărțile lui Harry Potter și chiar au văzut filmele sale de mai multe ori, ar fi încântați să facă o călătorie cu trenul cu aburi Hogwarts Express. Oricine ar fi entuziasmat să facă un asemenea traseu.

Cursa Hogwarts Express îți oferă posibilitatea de a vedea Londra prin ochii lui Harry Potter, și chiar de a vizita Studiourile Harry Potter din Leavesden. Poți face o călătorie “magică” până la Peronul 9 3⁄4, o locație deosebită din Londra.

Una dintre destinații este King’s Cross Station, gara care apare și în romanul lui E. M. Forster – “Howards End” (capitolul 2). Fanii lui Harry Potter deja știu despre această stație, care este punctul de plecare al trenului Hogwarts Express.

Altă stație “magică” în care oprește trenul Hogwarts Express este Hogsmeade la King’s Cross. Cu trenul Hogwarts Express se poate ajunge și la Hogsmeade și la Diagon Alley.

Iată tot ce trebuie să știți despre Peronul 9 ¾

În cărțile Harry Potter este scris despre Peronul 9 ¾, renumit prin faptul că se ajungea la el prin zidul de cărămidă dintre peroanele 9 și 10. Aceste peroane există în realitate, sunt separate de alte linii de cale ferată și sunt poziționate la o anumită distanță de gara principală King’s Cross.

În prezent, Peronul 9 ¾ a devenit o atracție deosebită pentru turiști. Impresionează prin faimosul cărucior cu bagaje și colivia în care era bufnița albă. Căruciorul de bagaje pare că ar trece prin zid, este incorporat pe jumătate în perete, iar deasupra lui pe zid este și un semn indicator cu denumirea peronului. Peronul unde azi se fac fotografii datează din anul 1999, atunci a fost instalat.

Deși trebuie să stai la coadă, mai ales în weekend, pentru că numărul de turiști este destul de mare, este foarte distractiv să faci o fotografie profesională la acest peron renumit. Fotografia este realizată de un fotograf profesionist, care are multă răbdare cu fiecare persoană în parte.

Nu te costă nimic să vii să vizitezi Peronul 9 ¾, totul este gratis aici. Poți face fotografii cu propria cameră foto sau cu smartphone-ul, fără a apela la serviciile fotografului profesionist.

Vezi aici un video cu Peronul 9 ¾ din Londra.

Magazinul Harry Potter

În apropierea Peronului 9 ¾ se află un magazin foarte frumos, cu suveniruri și produse cu tematică din filmul cu Harry Potter (video). Aici poți cumpăra cadouri și suveniruri de colecție: baghete, îmbrăcăminte personalizată cu imagini (costum, tricou, uniformă, eșarfă, hanorac, pulover, pelerină de vrăjitoare, fes), cărți cu aventurile lui Harry Potter, scrisori personalizate, brelocuri, insigne, obiecte decorative și multe altele.

Ai posibilitatea de a achiziționa anumite suveniruri, insigne din gama VIP și în magazine online. Sunt uniforme pentru școala de magie și lucruri inedite: valiza pentru călătoria cu Hogwarts Express, stilou și notebook, cravată, insignă, tricou, scrisoare de acceptare personalizată Hogwarts, ecuson, breloc, fular și căciulă și altele.

Vezi aici un video cu magazinul și Muzeul de Istorie Naturală din Londra (unul din cele mai mari muzee din lume).

Diagon Alley, un loc desprins parcă din lumea magică

În Londra poți vizita Diagon Alley și Leaky Cauldron, dar și alte lucruri interesante.

Aleea Diagon este în spatele pab-ului Leaky Cauldron. Este o alee pietruită, cu numeroase magazine cu îmbrăcăminte, cu produse de artă, articole meșteșugărești, librării, anticariate, restaurante, clădiri vechi și alte obiective turistice. Aici se pot cumpăra mai multe mărfuri cu tematică Harry Potter.

Diagon Alley apare în filmul cu Harry Potter. Aici Harry Potter a fost ajutat de Rubeus Hagrid să-și cumpere rechizite școlare și bagheta magică. Acesta i-a cumpărat de ziua lui și bufnița de zăpadă Hedwing.

Leaky Cauldron, un pub fictiv din Harry Potter

Acesta este un loc faimos din Londra, de pe Charing Cross Road, unde este distractiv să iei masa. Leaky Cauldron este considerat cel mai vechi pub din Londra.

Despre el se spune că a fost construit de către vrăjitoarea Daisy Dodderidge, în anul 1500. Ea a fost proprietara inițială a acestui han.

Hanul Leaky Cauldron se află la intrare pe Diagon Alley, chiar lângă Charing Cross Road. Aici poți lua masa în “lumea vrăjtoarelor”, poți mânca preparate culinare gustoase (ouă englezești, cârnați, fasole, cartofi prăjiți, pui la grătar, chips-uri excelente, clătite, sandwich-uri, pește crocant, brânză delicioasă, salate, plăcintă, budincă, cafea, bere grozavă și rece). Atmosfera este minunată.

Citește și:  Colecționarea de obiecte antice, hobby complex care cuprinde mai multe ramuri

Desigur hanul este destul de aglomerat, mai ales în perioada vacanțelor și în weekend-uri, serviciul prietenos, mâncarea este bună dar și foarte scumpă. O porție care include 3 bucăți de pește și câteva chips-uri costă 16 USD. Hanul are aer condiționat.

Dacă vrei să ai amintiri deosebite, plătești pentru atmosfera interesantă, unică, diferită de cea din alte parcuri tematice. Prin urmare, să nu te miri că mâncarea este mai costisitoare ca în lumea reală. Cei care sunt vegani ori vegetarieni nu prea au multe variante culinare aici, în afară de salată, cartofi și legume preparate în aburi.

În zonă sunt magazine de cărți, anticariate și produse care te duc cu gândul la literatura magică.

Vezi aici site-ul Leaky Cauldron și un video cu hanul.

Vacanță magică la Studiourile Warner Bros din Londra

Acesta nu este doar un parc tematic din Watford, Londra, este chiar locația unde au fost realizate filmele cu Harry Potter. O astfel de vacanță este chiar uimitoare, din primul moment și până la final. Vei vizita chiar acele încăperi din Castelul Hogwarts, unde s-a filmat filmul. Vei vedea detalii uimitoare, acțiunea fascinantă din culise, lucruri interesante despre modul cum au fost realizate filmele.

Biletele se cumpără din timp, în avans, la prețuri rezonabile, pe Internet. Turul se face la anumite ore, pe tot parcursul anului. Sunt ghiduri digitale, cafenele, restaurante, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare. Aici poți vedea un website despre acest tur la studiourile Warner Bros.

În timpul plimbării spectaculoase poți face fotografii uimitoare, te poți simți ca în lumea lui Harry Potter. Poți viziona un film despre cum s-a realizat seria de ecranizări Harry Potter. Vei trăi emoții fantastice când te vei vedea în fața ușilor imense care dau în sala de festivități a Castelului Hogwarts. Este foarte interesant totul, te vei putea fotografia în această atmosferă minunată.

Copiii care sunt veniți cu părinții pot fi costumați în uniforme (desigur le vor achiziționa contra cost, dacă doresc asta) care se foloseau la Școala de Magie și Vrăjitorii Hogwarts, pentru a părea chiar desprinși din film.

Cele mai interesante atracții turistice de la studiourile Warner Bross

Biroul vrăjitorului Dumbledore

Vei putea vedea numeroase lucruri interesante și atracții turistice:

 • Sunt manechine costumate care imită majoritatea personajelor din filmele cu Harry Potter
 • Expoziții interactive și fantastice
 • Expoziții cu statui deosebite – Pocalul de Foc, Sirenele înfricoșătoare, Fawkes The Phoenix, Bufnița albă, Magic is Might
 • Magazin cu suveniruri și cadouri
 • Marea Sală unde se adunau studenții Hogwarts
 • Camera Gryffindor
 • Biroul lui Dumbledore prezintă o statuie cu acest vrăjitor, lucrurile lui și câinele Fang
 • Intrarea în Camera Secretelor
 • Clasa cu poțiuni magice, cu artefacte magice
 • Biroul lui Dolores Umbridge care făcea parte din Ministerul Magiei
 • Sunt prezentate perucile și costumele profesorilor de magie din film.
Biroul Roz, profesorul Dolores Umbridge

Alte locuri de vizitat sunt:

 • Biroul Roz al profesorului Dolores Umbridge
 • Casa magică a lui Ron Weasley, în care legumele se tăiau fără ajutor și vasele se spălau singure
 • Faimoasa Mătură Nimbus a lui Harry Potter
 • Motocicleta și casa lui Hagrid
 • Dormitorul băieților care se afla în Casa Gryffindor
 • Camera lui Harry Potter care se află poziționată sub scara din casa familiei Dursley
 • Mașina de zbor din filmul cu Harry Potter
 • Magazinul cu baghete magice Ollivanders cu numeroase cutiuțe etichetate; acest magazin a adăpostit peste 17. 000 de cutii cu baghete magice, etichetate individual
 • Magazinul de cărți Flourish and Blotts
 • Wizard Wheezes, magazinul vrăjitorului Fred Wheasle (care îi spunea lui Harry Potter că îl va ajuta gratis)
 • Gringotts Wizarding Bank și Eeylops Owl Emporium
 • Modelul Castelului Hogwarts realizat la scară 1:24.
Camera lui Harry Potter din casa familiei Dursley

Alte atracții turistice

La acest tur fantastic trebuie să servești și o cană de Butterbeer, care este foarte dulce și are o spumă groasă.

La Warner Bros primești și un pașaport personalizat cu Harry Potter (mai ales copiii), iar paginile acestuia sunt ștampilate în anumite expoziții mai deosebite, din cadrul turului turistic.

Poți face o fotografie cu Knight Bus, autobuzul parcat în afara Privet Drive. În filmul Prizonierul din Azkaban, a treia carte a lui J.K.Rowling, autobuzul este magic, are trei zone suprapuse și apare parcă de nicăieri din noaptea întunecată. Autobuzul este condus de ciudatul șofer Ernie Prang, în uniformă de culoare mov, care era și el vrăjitor.

Trenul cu aburi Hogwarts Express este piesa principală a expoziției, fiecare compartiment cuprinde elemente care te poartă cu imaginația în filmul Harry Potter. Aici turiștii fac numeroase fotografii și unii chiar își iau la revedere de la prietenii de pe peron.

În toate aceste locații poți vedea mici detalii foarte interesante, care nici nu au fost prezentate în filmele Harry Potter, sau poate pe unele dintre ele nu le-ați observat. Fiecare suvenir este deosebit, își merită prețul iar atmosfera este fantastică. Poți vizita aceste locuri ore în șir, nu te plictisești niciodată.

Mașina de zbor, Harry Potter
Modelul Castelului Hogwarts realizat la scară 1:24

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.