Casă și grădinăElemente de decor utile pentru a face orice spațiu de locuit mai...

Elemente de decor utile pentru a face orice spațiu de locuit mai confortabil

Împrospătarea decorului în casă sau apartament nu a fost niciodată atât de ușoară, având în vedere tendințele de design din acest an. Află în acest articol câteva idei care te pot ajuta să-ți transformi casa într-un loc elegant, în ciuda faptului că spațiul de locuit este probabil de dimensiuni mici.

Elemente de decor pentru dormitor și camera de zi

Camera de zi este locul unde ai nevoie de un element de decor care să atragă atenția, prin culorile de accent preferate, servind și ca sursă de contrast în acest spațiu. Pentru asta poți folosi un covor de sufragerie, care să aibă un design deosebit, ce va delimita vizual zonele funcționale și va aduce un plus de confort, atât de esențial pentru orice spațiu de locuit.

Într-o cameră cu „trafic intens” este nevoie de un asemenea element de decor, de un covor rezistent și elegant, realizat din materiale de performanță. Această piesă de decor ar fi potrivită și pentru hol sau dormitor. Pentru cei care vor mai mult confort, o alegere ideală ar fi un covor din fire moi, care oferă acea senzație plăcută, ca lâna, sub picioare.

Living minimalist cu covor

O astfel de cameră de zi ar putea avea și un amestec de stiluri de mobilier, cu o canapea extensibilă mare și plină de rafinament, cu scaune ce au accente moderne, toate fiind acoperite cu materiale textile de tip tapițerie pentru un design unic și sofisticat.

Când vine vorba despre casă, merită să investești în covoare din lână care au caracteristici excelente de confort și funcționalitate. Există și covoare mai rezistente, care combină moliciunea lânii cu senzația naturală de iută, pentru un design în trend și o experiență tactilă uimitoare.

Elemente de decor pentru baie și bucătărie

Pentru baie și bucătărie sunt recomandate elemente care au un aspect minimalist, acestea fiind o alegere excelentă pentru spații cu teme de decor mai subtile.

În baie

Baie cu cadă și cabină de duș stil scandinav

Baia reprezintă o zonă perfectă în care se pot folosi elemente de decor pentru a exprima creativitatea, în ceea ce privește designul de interior. În primul rând trebuie să te gândești la corpurile de mobilier și la accesoriile din baie. În colț ar putea fi poziționată cabina de duș.

Chiar și proiectarea ușii de la baie poate avea un impact asupra accesoriilor din jur, precum sunt: chiuveta sau toaleta.

Pentru a maximiza spațiul din baie, poți alege soluții de depozitare unice, pentru a stoca lucrurile necesare. O idee ar fi să folosești dulapuri suspendate, care îmbină estetica cu funcționalitatea.

În afara stilurilor principale de mobilier, ai putea folosi și elemente de decor elegante, cum ar fi:

  • Oglinzi de baie cât mai frumoase
  • Accesorii de baie cu finisaje deosebite
  • Obiecte cu tonuri de culori contrastante
  • Plante de baie în vaze strălucitoare sau aranjamente florale
  • Lumânări parfumate și alte lucruri pentru a crea o atmosferă deosebită.

Alături de aceste elemente decorative, trebuie să ai și elemente esențiale pentru orice baie. De exemplu ai putea alege cu atenție suporturile pentru pasta și periuțele de dinți, săpuniera (din lemn, inox sau ceramică), suportul de prosoape și alte accesorii de baie. Având în vedere faptul că aceste produse sunt atât de numeroase, este bine să nu exagerezi, pentru a reuși totuși să păstrezi în baie o atmosferă spațioasă și aerisită, care îți va creea o stare de bine. Dacă acest loc devine prea aglomerat, dispare acea senzație de confort și relaxare.

În bucătărie

Bucătărie modernă și spațioasă cu covorașe

Un lucru important în bucătărie este să ai mai mult spațiu pentru gătit. Asta este posibil dacă acest loc nu este aglomerat și dacă nu ai prea multe obiecte de decor. Pentru asta ai putea muta toate aparatele electrocasnice (blender, robot de bucătărie, mixer, mașină de tocat carnea) de pe blat, în cămară.

Idei de decor pentru bucătărie:

  • Covor, rafturi și corpuri de iluminat
  • O vază cu flori sau un ghiveci cu flori
  • Căni, fructiere și alte lucruri special alese
  • Suport de șervețele, suport de ustensile
  • Decorațiuni de perete, set de tablouri.

Elementele de decor din bucătărie trebuie să creeze un aspect primitor și familiar în acest spațiu din casă și în plus să ofere mai mult confort pentru a spori gătitul.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.