Părinți și copiiCum să faci un dovleac pentru Halloween?

Cum să faci un dovleac pentru Halloween?

În noaptea de 31 octombrie este sărbătoarea de Halloween. Ai cumpărat un dovleac pentru copii și vrei să-l transformi într-un felinar pentru distacția copiilor? Află în acest articol câteva idei pentru decorarea unui dovleac, care să te inspire pentru decorul de Halloween.

Navigare rapidă în articol:

 1. Cât de distractiv este un felinar din dovleac pentru copii
 2. Idei pentru realizarea unui felinar din dovleac
 3. Filme de Halloween

1. Cât de distractiv este un felinar din dovleac pentru copii

De Halloween, părinții pot oferi copiilor diverse jocuri și idei de distracție, mai ales dacă le cumpără și o costumație pentru această sărbătoare. Ei ar putea organiza pentru copii și o petrecere tematică, pentru mai mult divertisment.

Copiii știu deja multe basme și povești despre Halloween și este posibil să-și dorească o astfel de petrecere inspirată din acestea, organizată într-un mod creativ.

Pentru a realiza o atmosferă grozavă pentru petrecere, îți sugerăm să aplici câteva idei de decorare pentru Halloween, cum sunt acelea de pe Pinterest și să-ți faci propriul decor. Este foarte simplu să aplici astfel de idei, mai ales dacă ești și un pic creativ, pentru a-ți face singur sau a cumpăra materialele necesare pentru decor.

De exemplu, poți acoperi lustra cu o pânză de păianjen artificială și câțiva păianjeni din plastic. O astfel de idee de decor este renumită de Halloween.

Alte decorațiuni pentru Halloween sunt:

 • Aplică lilieci pe geam, ei pot fi realizați din carton
 • Cumpără șervețele cu tematică de Halloween
 • Pune mai mulți dovleci portocalii pe scările de la casă, sau în curtea casei
 • Decorează terasa casei cu o mătură, care este astfel realizată încât să pară o mătură de vrăjitoare
 • Alege câteva haine vechi, umple-le cu paie și fă o sperietoare de Halloween, cu capul realizat dintr-un dovleac portocaliu
 • Fă prăjituri și gustări inspirate din sărbătoarea de Halloween.

Vezi aici un video despre gustări pentru o petrecere de Halloween:

Felinar din dovleac pentru Halloween

Alături de costume, jocuri și diferite trucuri de Halloween, felinarul din dovleac este cel mai distractiv lucru pentru copii. El nu poate lipsi de la nicio petrecere, indiferent dacă aceasta se ține în locuință, sau în curtea casei.

Un dovleac de Halloween nu este greu de făcut, mai ales dacă se urmează niște instrucțiuni clare, din tutoriale video de pe Internet. Pe Pinterest și YouTube poți găsi zeci de idei de felinare din dovleac pentru Halloween, din care te-ai putea inspira și tu.

2. Idei pentru realizarea unui felinar din dovleac

Pentru a realiza un felinar distractiv, este recomandat să alegi un dovleac care nu este deteriorat și care are partea frontală destul de mare și plată. Dacă dovleacul are o zonă în care a fost lovit, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la aspectul lui, pentru că poți elimina acea parte, când îl scluptezi.

Înainte de a începe procedeul respectiv, este bine să pui pe masă un ziar mare sau un lighean încăpător, pentru a nu face multă mizerie.

Apoi pui dovleacul pe ziar și îți iei un cuțit rezistent și bine ascuțit pentru a putea sculpta ușor în dovleac. Pentru început trebuie să tai partea superioară, pentru a face capacul. Începi cu un mic orificiu în formă de V, așa cum procedează cei care vând pepeni verzi în piață. Desigur acel orificiu se face mai sus, el trebuie să fie destul de mic. De la acel orificiul în V, se taie capacul dovleacului, în cerc.

Pentru ca partea superioară – capacul – să aibă o suprafață frumoasă, ar fi bine să-l tai la un unghi de 45 grade. În acest fel capacul se va putea scoate ușor și va sta perfect atunci când este pus la loc.

Curățarea dovleacului

Urmează partea în care se curăță dovleacul în interior. Pentru asta, ridici capacul, apoi începi să elimini cu o lingură miezul și semințele din dovleac. Trebuie să răzuiești interiorul dovleacului încet, pentru ca acesta să fie perfect gol. Dacă răzuiești mai mult stratul moale, atunci pereții dovleacului se vor subția. De regulă, când pereții sunt mai subțiri, ei se pot sculpta mai ușor.

Pentru a sculpta perfect un dovleac, este recomandat să faci un desen cu un marker pe suprafața acestuia, astfel obții chipul dorit. Urmează decuparea orificiilor (pentru ochi, nas și gură) și deci sculptarea dovleacului.

Recomandat este să începi cu orificile mai mici și apoi cu cele mai mari. Poți folosi un cuțit cu lama mai îngustă, pentru ca să tai mai ușor, fără a depăși conturul realizat cu marker-ul. Pentru a decupa orificii rotunde, este bine să faci întâi un trunghi și apoi să mergi pe contur. Dacă din greșeală tai puțin din dovleac, poți prinde înapoi acea bucățică cu o scobitoare și astfel aspectul dovleacului va fi reparat.

La final speli dovleacul cu apă și îl pui la uscat; apoi fixezi în interior o candelă, pui capacul și felinarul este gata.

Vezi aici un video cu idei de dovleac de Halloween:

3. Filme de Halloween

Din categoria distracțiilor pentru copii face parte și vizionarea de filme de Halloween, ca de exemplu:

 • „The Haunted Mnsion”, sau „The Haunted Mansion” cu Eddie Murphy
 • „Twitches”, „Mom’s Got A Date With A Vampire”
 • „The Black Cauldron” (1985), „Spooky Buddies”, „Monsters University”
 • „The Nightmare Before Christmas”, „Into The Woods”, „Hocus Pocus”
 • „Don’t Look Under the Bed”, „Halloweentown II: Kalabar’s Revenge”
 • „Halloweentown”, „Return to Halloweentown”
 • „The Scariest Story Ever: A Mickey Mouse Halloween Spooktacular”
 • „The Adventures of Ichabod And Mr. Toad”.

Există numeroase filme de Halloween și pe Netflix, care pot fi vizionate în seara de 31 octombrie.

Vezi aici un video despre filmul The Adventures of Ichabod And Mr. Toad:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.