Rețete culinareDovlecel cu carne de porc și sos de roșii cu morcovi -...

Dovlecel cu carne de porc și sos de roșii cu morcovi – vezi cum se face acest preparat

Am vrut sa prepar pentru masa de pranz o mancare cu multe legume insa si cu carne, pentru cei mai “carnivori” din familie. Asa a luat viata urmatoarea reteta, care tre sa recunosc a fost peste asteptari de delicioasa.

Ingrediente dovlecel cu carne de porc si sos de rosii cu morcovi

  • un dovlecel mai mare
  • 200-300 gr carne de porc
  • o rosie mare (sau doua rosii mici)
  • un morcov potrivit
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • condimente: sare, piper, boia, oregano, busuioc
  • 4-6 linguri ulei

Mod de preparare

Mancarea de dovlecel:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit. Intre timp se taie dovlecelul cubulete, se adauga peste ceapa calita si eventual se mai poate pune putina apa. Se lasa sub capac la foc mic aproximativ 10-15 minute pana cand se inmoaie dovlecelul.

Se condimenteaza cu sare si se adauga marar. Eu am adaugat o legatura de marar mai uscat pe care am scos-o ulterior insa recomand daca aveti marar proaspat (sau marar uscat tocat) sa il amestecati in mancare.

Carnea de porc:

Eu am taiat carnea de porc cubulete si am amestecat-o cu usturoiul taiat marunt, 2 linguri de ulei si condimente dupa gust: sare, piper, boia, oregano, busuioc (eventual cimbru, rozmarin). Se poate adauga si putin vin daca vreti sa fie carnea mai speciala.

Carnea am preparat-o in dry cooker pe foc mic sub capac. Se poate la fel de bine face si intr-un teflon. Carnea este gata cand isi schimba complet culoarea si, daca o impungeti cu o furculita, este moale.

Sosul de rosii cu morcovi:

Se toaca marunt marunt ceapa (eu am folosit tocatorul), morcovii se razuiesc pe razuitoarea mica iar rosiile se fac pasta (eu din nou am folosit tocatorul pentru ca ii foarte rapid).

Se pune ceapa la calit in putin ulei, dupa putin timp se adauga morcovul si se amesteca pana cand morcovul devine putin rumenit.

La sfarsit se adauga rosiile tocate si condimentele (sare, busuioc, oregano).

Se mai lasa la fiert 5 minute si gata. O bunatate de sos, usor de facut si rapid. Eu il recomand si pentru paste.

Se servesc impreuna, iar cantitatile pot diferi in functie de numarul de persoane. Sa aveti pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.