DiverseDivertisment de iarnă, excepțional, în Poiana Brașov

Divertisment de iarnă, excepțional, în Poiana Brașov

Poiana Brașov oferă oportunități maxime de recreere activă în această iarnă cu zăpadă, de aceea îți sugerăm să vii în concediu aici. În Poiana Brașov este minunat, deja a nins și merită să te bucuri de sporturile de iarnă. În ceea ce privește anumite activități pentru iubitorii de iarnă și de sporturi extreme – schiat și snowbord – acestea pot fi practicate din plin în stațiune, cu echipamentul necesar și cu sfaturi utile de la instructori profesioniști.

Navigare rapidă în articol:

 1. Poiana Brașov
 2. Principalele motive să vii în vacanță la Poiana Brașov

1. Poiana Brașov

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare stațiuni carpatice din România. Aici este minunat când ninge abundent și totul este acoperit de zăpadă. Cât de distractiv este iarna să vrei să cazi în zăpadă și să desenezi un înger, sau să simți atmosfera Sărbătorilor de Crăciun.

În această stațiune vin mulți români în fiecare an, pentru că turismul de schi este foarte dezvoltat și pârtia cu zăpada strălucește ca întotdeauna.

Prin urmare, dacă te gândești să alegi un loc de vacanță ca de basm, vino la Poiana Brașov, pentru că merită cu adevărat. Poiana Brașov este o regiune perfectă pentru vacanță, unde poți face fotografii de neuitat și poți trăi emoții incredibile.

2. Principalele motive să vii în vacanță la Poiana Brașov

În Poiana Brașov, sezonul de schi este în plină desfășurare și majoritatea iubitorilor de sporturi de iarnă vin aici pentru a se urca pe schiuri sau pe snowboad-uri. Această stațiune este preferată de românii de toate vârstele pentru că oferă multe avantaje și anume:

Pârtia Lupului

Atracția stațiunii Poaina Brașov este Pârtia Lupului – considerată cea mai lungă din România. Aceasta este deja disponibilă pentru pasionații de sporturi de iarnă și are o  lungime de 2.860 m. Salturile sunt sigure pe această pârtie, așa că sunt invitați la distracție și iubitorii de trucuri acrobatice pe schiuri și pe snowboard-uri.

În Poiana Brașov vei găsi instructori de schi

În stațiune sunt centre de unde poți închiria un echipament special pentru schi și de asemenea, poți învăța să schiezi dacă ești începător, sau poți să-ți îmbunătățești tehnica de schi. Succesul schiatului depinde și de echipament:

 • De bocancii de schi, care trebuie să fie de calitate înaltă și foarte comozi
 • De pantalonii de schi, care oferă unui schior posibilitatea de a sta mai mult timp pe pârtia de schi, fără să îndure umezeala și frigul
 • O cască de schi de protecție
 • Mănuși bune, ochelari de schi.

Schiatul nu este dificil dacă ai un instructor bun și nu ai probleme de echilibru. În Poiana Brașov sunt instructori cu experiență, care au răbdare și oferă sfaturi utile celor doritori să încerce acest sport de iarnă, precum:

 • Să nu privească mereu la schiurile atașate de picioare (deși li se pare că această senzație este destul de ciudată) în loc să se uite înainte
 • Să privească la aproximativ 3 m înainte, pentru că privirea înainte conduce corpul
 • Să-și învingă frica de cădere; să învețe cum să cadă corect, mai degrabă spre lateral decât înainte sau înapoi, pentru a evita entorsele
 • Să aleagă o pârtie pentru începători care este mai puțin abruptă, bine îngrijită, are panta scurtă.

În această stațiune orice om încrezător poate învăța să schieze bine, dacă face câteva lecții cu un instructor de aici. Există diferite stiluri de schiat, care sunt ușor de stăpânit și care sunt pe placul multor turiști.

În Poiana Brașov poți practica snowboard

În Poiana Brașov este instructor de snowbord și pentru copii și pentru adulți. Prin urmare, aici oricine poate învăța să facă snowboard în anotimpul de iarnă. Deși acesta este sport extrem, totuși să înveți să faci snowboard este ușor cu ajutorul unui instructor competent.

Învățarea cu un instructor este întotdeauna recomandată, pentru că te poate scăpa de accidentări, poți ajunge să stăpânești o tehnică bună și astfel scade riscul de a face greșeli. Acesta te învață cum să ai o poziție a corpului corectă, cum să aplici o tehnică în mod adecvat, cum să controlezi snowbord-ul și altele.

În Poiana Brașov pot face snowbord și cei avansați, care sunt interesați să efectueze diferite trucuri: viraje, mișcări acrobatice.

Pentru a practica acest sport contează și echipamentul, acesta constă în bocanci buni, cască de protecție și haine confortabile. Sunt recomandate și genunchierele, pentru că mulți oameni cad în genunchi sau în fund.

Teleschi și telescaun în Poiana Brașov

Aici climatul este confortabil, iar divertismentul este asigurat și de teleschi și telescaun. În Poiana Brașov există telescau și teleschi pentru a putea observa cele mai pitorești zone ale Carpaților – rspectiv patru masivi muntoși – Postăvaru, Piatra Mare, Bucegi și Piatra Craiului.

Tubing și săniuș

Una dintre cele mai distractive activități din Poiana Brașov este aceea de a face trenulețe din colace pe pârtia special amenajată și pentru cei mici și pentru adulți. Cei care fac tubing trăiesc senzații și emoții wow pe această pârtie acoperită cu zăpadă, din stațiune. Inelele gonflabile sunt simple și duble și pot fi special create pentru una sau două persoane. În Poiana Brașov este și pârtie pentru săniuș, dar și instalație pentru zăpadă artificială.

Popularitatea stațiunii a crescut și în alte țări europene și de aceea turiștii din toată lumea au început să vină an de an, aici. Dacă îți dorești o vacanță de iarnă în Poaiana Brașov, fă-ți rezervare din timp, pentru a prinde cele mai bune oferte.

Stațiunea este incredibil de frumoasă în această perioadă a anului

Iarna și-a pus deja amprenta pe Poiana Brașov și de aceea stațiunea pare desprinsă dintr-un basm. Ea fascinează prin luminițele colorate de la hoteluri și pensiuni și prin nuanțele de alb și albastru ale peisajelor îndepărtate. Brazii înalți arată senzațional, au crengile atârnând de albul zăpezii în iarnă. Munții arată superb înconjurați de păduri dese și acoperiți de plapuma generoasă de zăpadă. Toate acestea aduc un plus de magie stațiunii, mai ales când mergi pe un covor alb, curat și respiri aerul de iarnă, înghețat.

În stațiune și în apropiere de aceasta poți vizita:

 • Cetatea Râșnov cu muzeul de artă feudală, situată la 15 km de Poiana Brașov
 • Biserica Neagră din Brașov care datează din anul 1383
 • Muzeul de Artă din Brașov cu 4.500 de lucrări de artă decorativă, de pictură, sculptură, icoane și covoare orientale
 • Muzeul de Etnografie din Brașov.

Poiana Brașov oferă distracții de neuitat și în deplină siguranță, în fiecare an, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă vrei să ai un concediu minunat în această iarnă, nu ezita să vii în această stațiune de vis.

Vezi aici un video cu Poiana Brașov:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.