DiverseDieta minune - există așa ceva?

Dieta minune – există așa ceva?

Am întâlnit frecvent oameni care refuză cutare sau cutare lucru pe motiv că sunt la dietă. Dieta, la unii dintre ei, pare a fi permanentă, dar kilogramele în plus tot există. Fiecare dintre noi se confruntă cu momente în care greutatea devine o problemă. Fie că vorbim despre kilograme în plus sau în minus. Și întotdeauna apare o persoană bine intenționată care, încercând să-l ajute pe cel drag, povestește despre dieta minune. Dieta în cauză are, desigur, toate calitățile de pe lume: te face sănătos, te ajută să slăbești și e testată si de cutare vedetă și de vecina de la trei. Practic, nu ai cum să eșuezi cu dieta minune. Ajungi să te simți prost că nu ai încercat-o până acum.

Care-i treaba cu dieta minune?

Dar ce este, de fapt, dieta minune și, mai ales, ce consecințe are asupra sănătății și stării de bine. Există cu adevărat o rețetă magică pentru a slăbi repede și eficient? Fără efort și cu rezultate spectaculoase? Și dacă da, poți rămâne sănătos sau, așa cum pretind unii, chiar mai sănătos ca înainte? Din experiența mea și a celor dragi mie pot să-ți spun câteva lucruri despre această rețetă magică de a slăbi. Indiferent cum s-ar numi ea.

În primul rând, nu există o dietă minune.

Da, există diete, iar unele dintre ele chiar sunt eficiente. Există și obiceiuri alimentare sănătoase care pot fi menținute pe termen lung și care te vor ajuta și să arăți bine și să-ți păstrezi sănătatea la cote optime și am mai vorbit despre asta. Dar nu există diete minune. Tot așa cum nu există Moș Crăciun sau Iepurașul. Sigur că toți ne-am dori să vină Crăciunul pe barba unui moșuleț simpatic, dar adevărul e că trebuie să muncești pentru orice. Sportul și alimentația sănătoasă sunt un cadou pe care doar tu ți-l poți face. Și vei afla că nu ai nevoie de minuni.

Am menționat că există diete, dar am omis să-ți spun și că e important să o alegi cu atenție pe ce potrivită.

Ghidează-te după vorba „Dacă sună prea frumos ca să fie adevărat, probabil că e fals.” Te va ajuta să economisești timp, nervi și uneori chiar și bani. Nu orice persoană care spune că se pricepe este nutriționist. Iar sfaturile unora pot fi chiar nocive pentru sănătatea ta, dar și pentru buzunar. Alege o dietă care să pară rezonabilă.Care să fie recomandată de persoane cu adevărat pricepute în probleme alimentare, nu de vecinul de bloc!

Și fiindcă a venit vorba de persoanele potrivite, nu omite doctorii!

Știu că e la modă Dr. Google și, la prima vedere, Internetul îți dă senzația că are un răspuns pentru orice problemă. Dar chestia asta chiar nu e adevărată. Fiecare dintre noi e unic. Fiecare vine la pachet cu problemele lui, tot așa cum vine atașat de o serie de calități. Sunt multe motive pentru care nu ar trebui să cauți răspunsuri la problemele tale cu greutatea online. Dar ăsta e principalul: chiar dacă ceva a mers la altcineva, nu ai nicio garanție că va funcționa și la tine. Doctorul și nutriționistul vor lua în considerare soluțiile potrivite pentru tine și te vor ajuta să-ți formezi obiceiuri alimentare ușor de menținut.

Am mai spus că alimentația sănătoasă este cea mai bună dietă și îmi mențin părerea. De aceea trebuie să menționez că ar trebui să te ferești de orice soluție radicală și dubioasă. Da, mă refer aici la toate ceaiurile magice, la toate pastilele minune și la toate dietele care insistă să te hrănești doar cu batoane ciudate, cu ingrediente ascunse și aspect demn de un S.F. Nu uita că alimentația este hrană, iar dieta, așa cum spune și D.E.X. este un „regim alimentar special recomandat de medic în scop terapeutic sau pentru menținerea sănătății.” Nici vorbă de magie aici!

Am păstrat cel mai bun sfat pentru final. Știu că sună melodramatic, dar e tare important să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem.

Da, dacă ești supraponderal, alimentația sănătoasă se impune. Nu doar pentru sănătatea ta psihică, ci si pentru a evita viitoare probleme cardiace sau boli precum diabetul. Dar alimentația sănătoasă nu înseamnă să te înfometezi. Plus că am văzut multe cazuri, mai ales la femei, dar nu numai, în care persoana respectivă ținea dietă după dietă fără să aibă realmente nevoie. Tocmai de aceea e important să consulți un medic sau un nutriționist, dar și să te placi și să te iubești așa cum ești. Indiferent cât de melodramatic sună.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.