Designul danez – întruchiparea eleganței și secretele fabulosului design danez

0
485
Designul danez, Foto: dothidiaoc.com
Designul danez, Foto: dothidiaoc.com

Face parte din fabulosul design scandinav, insa are anumite caracteristici ce il fac unic in adevaratul sens al cuvantului. Designul danez este intruchiparea elegantei, a puritatii si a simplitatii, albul fiind regele culorilor.
Fiecare popor este unic in felul sau insa poporul danez s-a remarcat intotdeauna prin simplitate, rafinament si eleganta, si acest lucru se datoreaza in mare parte pozitiei geografice. Poporul danez iubeste arta, iubeste frumosul si nu doreste sa iasa in evident printr-o abordare excentrica a acestuia, ci prefera sa surprinda printr-un stil cat se poate de natural. Iar acest lucru poate fi observat atat in atitudinea de zi cu zi, cat si in domenii importante, printre care se numara si cel al designului interior.

Designul danez surprinde, inainte de toate, prin stralucriea sa. Albul care domina toate incaperile completeaza spatiile inalte si ferestrele largi care permit luminii sa patrunda. Fiecare camera decorata in acest fel este unica si pune accentul pe frumos, numarul de artificii fiind minim, designul minimalist danez celebrand in cel mai evident mod forma, atat forma intregului ansamblu, cat si forma fiecarui element in parte.

Caracteristici ale designului danez
• Culorile – albul predomina toate incaperile, insa est din cand in cand animat de pete de culoare. Si atunci cand spunem pete de culoare nu ne referim la culori stridente ci la tonuri naturale, culorile pamantului si culorile cerului. Alaturi de culoare, albul surprinde si prin prezenta unor motive traditionale pentru ca respectul fata de trecut este foarte bine reprezentat in cadrul acestui tip de design pentru interior. Albul este incununat de razele de lumina ce patrund prin ferestrele imense, incadrate de putine ori de perdele vaporoase.

Citește și:  Condițiile în care planta de apartament Ricinul fals trebuie ținută pentru a se dezvolta corect

Decoratiunile din sticla si ceramica sunt cele care completeaza decorul de vis.

  • Materialele naturale sunt cele care domina acest décor, atat din punctul de vedere al obiectelor de mobilier, cat si din punctul de veder al tesaturilor. Accentul este pus pe lemn, lemnul caracterizand atat podelele cat si toate obiectele de mobilier, chiar daca numarul acestora este foarte redus, accentul fiind pus pe opulenta spatiului. Se prefera lemnul natural, in culori deschise, sau in culori inchise daca se doreste crearea unui contrast eficient.Design danez
  • Obiectele de mobilier, desi putine la numar si simple in aparenta, poarta de cele mai multe ori emblemele traditiei, acestea fiind sculptate cu motive traditionale. In afara de lemn mai este utilizat si fierul forjat, mai ales pentru paturi si scaune.
  • Lana si inul sunt materialele care predomina acest design. Paturile groase din lana si fetele de perna tricotate completeaza perfect interiorul, oferindu-i acel strop de caldura.
  • Designul danez nu pune accentul pe foarte multe accesorii insa acestea nu lipseasc. Obiectele de iluminat sunt, in general, albe, si chiar daca se opteaza pentru un candelabru, acesta nu va incarca deloc atmosfera.

Tablourile mari, obiectele decorative din lemn sau ceramica, cosurile si cutiile decorative din ratan si decoratiunile traditionale se numara printre accesoriile caracteristice designului danez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.