Casă și grădinăDepozitarea cafelei pentru păstrarea aromei, iată câteva trucuri ingenioase

Depozitarea cafelei pentru păstrarea aromei, iată câteva trucuri ingenioase

Cu siguranta ati observat ca, daca nu este depozitata corespunzator, ingredientul care va ajuta sa va preparati in fiecare dimineata licoarea plina de energie nu mai are aceeasi aroma intensa. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom oferi cateva sfaturi utile pentru depozitarea cafelei pentru ca aceasta sa isi pastreze aroma puternica.

Cati dintre dumneavoastra tin cont de locul in care cafeaua este depozitata? Insa, cu siguranta va doriti intotdeauna sa va incepeti fiecare dimineata cu o ceasca de cafea plina de aroma. Dar cafeaua este foarte pretentioasa si are nevoie de o atentie aparte. Pentru a va bucura de o cafea delicioasa, toate etapele, de la culegerea sa pana la depozitare si preparare sunt importante. Daca in procesul de culegere, prajire si ambalare nu puteti interveni, iata ca in procesul de depozitare si preparare trebuie sa deveniti adevarati maestri.

Iata cateva trucuri pentru depozitarea cafelei in asa fel incat aceasta sa isi pastreze prospetimea si aroma pentru un timp indelungat.

Inainte de toate, trebuie sa tineti cont de principalii inamici ai cafelei, inamici care ii pot altera aroma si integritatea, fie ca este vorba despre cafeaua macinata sau despre cea boabe. Apa si umiditatea sunt factorii principali care duc la pierderea aromei cafelei. Aerul este cel care duce la oxidarea cafelei, aroma acesteia fiind iremediabil alterata. Pe de alta parte umiditatea este factorul care poate duce nu doar la disparitia aromei, ci si la dezvoltarea anumitor bacterii ce vor duce la aparitia mucegaiului.

Pe langa aer si umiditate, aroma cafelei mai este pusa in pericol si de caldura si de razele directe ale soarelui. Nu depozitati niciodata cafeaua intr-un loc calduros sau unde soarele bate direct. Aroma cafelei este oferita, de fapt, de uleiurile volatile pe care boabele de cafea le contin si care se pot evapora intr-o clipita daca boabele sunt tinute in bataia soarelui, acestea ramanand uscate si lipsite de aroma.

Nu macinati niciodata cafea inainte de a o depozita. Cu siguranta sunteti tentati sa cumparati cafeau gata macinata, insa acest lucru nu este deloc indicat. Cumparati cafea boabe si macinati-o inainte de a prepara cafeaua, in acest fel uleiurile volatile pastrandu-se foarte bine.

Nu depozitati cafeaua in borcane din sticla deoarece sticla permite aerului sa patrunda. Alegeti intotdeauna recipiente din ceramica care permit inchiderea etansa.

Pe langa recipientele din ceramica pe care le puteti folosi, exista si saculeti special creati pentru pastrarea cafelei, deoarece acesti saculeti sunt creati numai din fibre naturale si acestea permit pastrarea proaspata a cafelei pentru un timp mai indelungat.

Dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, depozitati cafeaua intr-un spatiu uscat si racoros, cum ar fi camara, insa niciodata in frigider sau in congelator. Temperaturile foarte scazute pot avea acelasi efect pe care il au temperaturile crescute, in sensul ca uleiurile pe care boabele de cafea le contin pot fi distruse.

Nu cumparati cantitati mari de cafea daca stiti ca nu aveti unde sa le depozitati.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.