De ce ești mereu atrasă de bărbați indisponibili cu care nu poți avea o relație bună?

0
1188
De ce esti mereu atrasa de barbati indisponibili, Foto: imujer.com
De ce esti mereu atrasa de barbati indisponibili, Foto: imujer.com

Daca am intreba un terapeut care este cea mai comuna problema cu care vin la el femeile singure, pe primele locuri s-ar afla intrebarea „de ce sunt mereu atrasa de barbati indisponibili cu care nu pot avea o relatie buna?”… De barbati deja implicati cu o alta femeie sau de barbati emotional inchisi, care nu doresc sa se implice in relatii stabile? De ce, de ce, de ce?…

De ce esti atrasa de barbatii indisponibili pe care nu-i poti avea, cu care nu poti avea o reala relatie, de ce te indragostesti de cei care nu iti intorc dragostea, de ce iubesti pe cei care te ranesc, de ce ii doresti pe cei care te vor respinge? Barbati cu care nu poti ajunge la o reala si profunda intimitate, care te doresc de obicei doar fizic, care nu se apropie si nu ajung sa te cunoasca si pe care nici tu nu ajungi sa ii cunosti cu adevarat. Barbati care nu iti pot oferi ceea ce iti doresti si ceea ce meriti: o relatie exclusiva, stabila, sigura, cu un partener deschis si iubitor…

Barbati indisponibili
Barbati indisponibili

Nu devii atrasa de barbati indisponibili in mod intentionat – ce fel de femeie ar alege constient sa isi doreasca si sa se indragosteasca de un barbat care este deja implicat cu o alta femeie sau cu un barbat care nu isi doreste o relatie? Insa nimic nu este intamplator, nici tendinta ta de a face aceeasi greseala si a iti dori barbatul cel mai nepotrivit.

Atractia se naste din diverse procese pe care nu le realizezi, iar cand vezi un barbat creierul tau proceseaza cele mai ascunse lucruri, de la statura, postura, fizionomie, la miros, voce, expresii faciale si gesturi – toate acestea nasc sau nu atractie, mai intensa sau nu. Fiecare are un pattern al celor de care este atras si de care se indragosteste – insa acel pattern poate fi unul deosebit de distructiv.

De ce esti mereu atrasa de barbati indisponibili cu care nu poti avea o relatie buna?

Frica de implicare si intimitate. Desi poate sa iti para ciudat, poti fi mereu atrasa de barbati indisponibili, cu care stii ca nu vei avea o relatie buna si stabila, deoarece traiesti cu o teama de implicare emotionala, de intimitate – care este bazata pe o teama de abandon, teama de a fi ranita si parasita. Simplu spus, in subconstient, urmezi aceasta idee: „daca nu ma implic cu adevarat si nu am o relatie cu adevarat semnificativa, daca nu devin intima si nu am cu totul un barbat, atunci nu voi suferi la fel de mult cand ma paraseste sau cand relatia se sfarseste” (traiesti cu ideea ca fiecare relatie se va sfarsi).

Iti este frica de ideea unei relatii in care sa te daruiesti cu totul, in care sa ai un partener care inseamna tot pentru tine si te simti speriata de ideea sa lasi un barbat sa se apropie cu totul de tine. Un barbat care nu este apropiat de tine nu are puterea de a te rani la fel de mult.

Nu-ti doresti cu adevarat o relatie, ci pasiune. Desi ai jura ca vrei o relatie stabila, tu de fapt cauti pasiune, cauti sentimente intense, iar un barbat indisponibil iti naste dorinta, te provoaca facandu-te sa il vrei si mai mult. Un joc al ironiei: cu cat un barbat se arata mai nepasator, cu atat simti ca ti-l doresti mai mult si simti ca esti in stare sa faci orice pentru a-l avea… Insa in interiorul tau, stii ca de fapt nu-l vrei pentru o relatie stabila, „linistita” si serioasa, ci pentru sentimentele si emotiile pe care ti le naste.

Citește și:  Rolul pe care fiecare dintre parteneri îl joacă în relația de cuplu

Repeti un pattern relational din copilarie. Daca ai avut o relatie negativa cu unul dintre parinti – care era distant, indisponibil, rece sau chiar abuziv, tinzi sa fii atrasa spre barbati similari cu acel parinte (de diferite trasaturi subtile pe care subconstientul tau le regaseste la acei barbati). De ce sa fii atrasa de barbati care sunt similari cu un parinte, daca ai avut o relatie negativa cu acel parinte? Deoarece astfel subconstientul tau incearca sa repare acea relatie prin substitut, sa vindece ranile emotionale (daca parintele era indisponibil si nu ti-a oferit afectiune, gasesti un barbat care este substitutul parintelui, de asemenea indisponibil, incercand sa obtii acea afectiune dorita de la acesta).

Stima de sine scazuta. Poti fi atrasa mereu de barbati indisponibili, cu care nu poti avea o relatie buna si care nu pot sa te faca fericita si din cauza unei stime de sine scazute. Mai exact, nu crezi ca meriti mai mult, nu crezi ca meriti si ca poti avea o relatie stabila si buna. Barbatul care este indisponibil te atrage in mod instinctiv pentru ca ceea ce iti ofera acesta – mai exact, nu prea multe – este tot ceea ce poti avea si ce meriti, crezi tu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.