Dragoste și relațiiCum știm că ne place? Între iubire pasională și dragoste

Cum știm că ne place? Între iubire pasională și dragoste

Atunci cand iubim, fiorul este unul de nedescris, unul care pur si simplu nu incape in nici un tipar si mai mult decat atat, nu incape nici in noi. Atunci cand dorim, parca inima ni se largeste si se face cat intregul univers, iar in el vrem sa cuprindem tot. Cum stim ca ne place sau cum stim ca iubim, ori ca dorim ceva anume?! E simplu! Nu stim. Pura ratiune isi face simtita prezenta, se incadreaza sub norii mintii noastre si cand ne asteptam mai putin, suntem indisciplinati, nu mai raspundem chemarilor, nu mai facem fata nevoilor, ci pur si simplu ne daruim celui sau celei asupra careia se poate indrepta atentia noastra.

Un suflet nu poate trai fara dragoste, asa cum nici un trup nu poate trai fara sex, iar in cele mai bune cazuri, desi acestea nu prea stau impreuna, se completeaza cat de cat una pe cealalta. Se spune ca nu poti face sex salbatic cu persoana iubita, deoarece intervine acea supradoza de respect, de inhibare si de ratiune in momentul in care ai porniri animalice, dar cum stim ca ne place asa si nu invers?! De ce sa nu ne descatusam fata de persoana care ar trebui sa fie ca oglinda sufletului nostru si de ce sa nu fim deschisi asemeni unor porti a raiului?!

Oamenii se lasa purtati de dorinte, de pasiuni, de strigate nedescifrate, iar in momentul in care sunt pe punctul de a comite o „faradelege” se intreaba cum au ajuns la acel nivel! Multi barbati isi insala sotiile, de multe ori cu cineva mai tanar, multe femei isi insala iubitii, de regula cu cineva mai aratos si fara burta, care nu vine acasa duhnind a bere sau a munca de birou ori santier. Si cum stim ca ne place acest aspect, daca ratiunea nu ne ajuta in obtinerea unor raspunsuri? Totul se rezuma la atractie fizica.

In fond nu suntem decat niste roboti acoperiti de carne si inzestrati cu suflet, dar putem spune ca in interiorul nostru se afla o serie de magneti pozitivi si o serie de magneti negativi, iar in momentul in care intalnim persoana care sa contina opusul nostru, aceste mecanisme se atrag sau se resping dupa caz. Se poate intampla de multe ori ca ele sa se insele si sa realizeze gresit conexiunile, dar se mai poate intampla si sa faca aceste conexiuni ca apoi sa le rupa, pe motiv ca magnetii nu sunt suficient de rezistenti.

Între iubire pasională și dragoste

Dar in fond, legea atractiei ne face pe toti roboti, iar organismul nostru raspunde sau nu la stimulii mediului inconjurator, iar in momentul in care ajungem sa ne lasam prada mecanismului nu mai avem scapare. La unele persoane mai puternice intervine ratiunea sau dorinta de a se impotrivi, motivati fiind de puterea interioara de care vor sa dea dovada, insa din pacate pentru acestia, abstinenta este mult mai grea decat pacatul.

Cum stim ca ne place atunci cand facem sex?! Aici ecuatia este poate la fel de complicata sau le fel de simpla precum cea a atractiei, ca si atunci cand pur si simplu iubesti sau doresti. Oamenii sunt facuti din trairi, din factori fiziologici si neorologici. Oamenii nu pot rezista unul fara celalalt pe aceasta planeta si mai mult decat atat, oamenii nu pot rezista fara sa se detina. Exact ca si intr-o relatie de genul „sef – angajat”, unul are mai multa putere, unul are mai putina si in cazul in care conditiile nu sunt respectate, atunci echilibrul este stricat si ceva negativ se produce.

Sexul este considerat a fi unul dintre cele mai mari pacate dar si cele mai placute, practicat la scara mondiala, de indivizi de toate varstele, clasele sociale, religiile etc, iar sexul are cu siguranta mult mai multi adepti fata de crestinism, budism si hinduism la un loc, el devenind mai aprig ca un drog pentru multi dintre indivizi. Legea atractiei, in cazul sexului, isi face iarasi simtita prezenta si functioneaza dupa propriile reguli. De multe ori aceasta intrebare „cum stim ca ne place” isi gaseste raspunsul de la sine si acesta nu trebuie sa fie auzit sau pronuntat cu voce tare.

Unele lucruri sunt pur simplu facute ca sa se simta, sa fie acolo, ascunse, undeva, unde nici macar cei mai rationali si descuiati oameni nu pot patrunde. Probabil ca senzatiile pot fi descrise in cuvinte, dar in nici un caz nu pot capata o forma fidela a ceea ce inseamna si in cele din urma se poate recurge la metafore precum metafora dragostei, care ia forma unui val de fluturi in stomac. Dar ce este sexul? Sau mai bine zis ce este orgasmul? Probabil un val de fluturi mult mai puternic, dar mai trecator si cu siguranta mai putin dureros fata de dragoste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.