Dragoste și relațiiCum să treci peste momentele grele și să-ți respecți soțul?

Cum să treci peste momentele grele și să-ți respecți soțul?

Foarte multe persoane caută răspuns la această întrebare – Cum să-ți respecți soțul? Este vorba îndeosebi despre femei care nu sunt mulțumite de căsătoria lor și care vor să afle cum ar putea să-și iubească și să-și respecte iar soțul, în pofida tuturor problemelor pe care le-au avut, pentru ca mariajul lor să funcționeze. Ele și-au pierdut respectul pentru soț și nu mai simt atracție și dragoste.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum să-ți respecți soțul?
  2. Bărbații au nevoie de atenție

1.Cum să-ți respecți soțul?

Dragostea, respectul și admirația sunt cele mai importante elemente într-o căsnicie sau într-o relație romantică, plină de satisfacție, armonie și de lungă durată. Fiecare femeie vrea respect și iubire necondiționată de la soțul ei. La fel se întâmplă și în cazul bărbaților. Fiecare bărbat vrea să fie iubit și respectat de soție. Prin urmare asta este cheia unei căsătorii de succes.

Majoritatea oamenilor decid să divorțeze pentru că nu se mai simt iubiți, sau nu se mai simt respectați în cuplu. O femeie care și-a pierdut respectul pentru soțul ei, trebuie să se întrebe care sunt motivele reale, care au dus la asta. Dacă ar avea sentimente pozitive puternice unul față de altul, probabil că nu ar apărea disprețul sau lipsa de respect.

Un motiv ar fi că femeia are prea multe așteptări de la soțul ei, pe care el nu le poate îndeplini. Ea ar trebui să se gândească dacă toate aceste așteptări, pe care le are de la el, sunt rezonabile. În multe situații deși există și persoane „binevoitoare” care îi dau dreptate – rudele sau prietenii – totuși aceste așteptări nu sunt rezonabile deloc.

Evaluarea așteptărilor este cel mai bun lucru pe care poate să-l facă o soție care nu-și respectă soțul pentru asemenea motive. Probabil ea este influențată de modelul bărbatului perfect, care ar trebui să facă anumite lucruri neapărat. Bărbatul perfect însă nu există, fiecare este unic în felul său. Pentru a avea o căsătorie mai bună, bazată pe respect, ea trebuie să renunțe la așteptări.

Dacă bărbatul nu se simte iubit de soția lui, atunci el nu se simte nici respectat de ea. Asta îl determină să reacționeze în diverse moduri, iar soția va considera că le face din lipsă de dragoste pentru ea.

Niciun bărbat nu va avea sentimente calde pentru soția lui, dacă ea îl disprețuiește.

2. Bărbații au nevoie de atenție

Asta spun psihologii: „Înainte de toate, femeile au nevoie de dragoste, iar bărbații au nevoie de atenție.”  Și chiar așa este! Dacă un bărbat oferă sentimente de dragoste unei femei, atunci el are grijă de ea, este mai atent și se vede clar și respectul.

La bărbați ar trebui să se înceapă cu atenția față de ei. Dacă o femeie nu-i oferă atenție soțului ei și în plus îl mai și critică, iar apoi spune că îl iubește, această dragoste nu valorează nimic pentru el.

Criticile și reproșurile nu aduc nimic bun, nu schimbă lucrurile, însă cu siguranță îl fac pe bărbat să se simtă nerespectat de soție. Bărbatul criticat simte lipsa de respect din partea acelei persoane și apoi orice scânteie, orice reproș, poate duce la o adevărată conflagrație. Așa încet încet relația de cuplu se distruge și se ajunge la divorț.

Adesea femeia spune că își critică bărbatul din dragoste. Asta crede doar ea, pentru că în realitate bărbatul simte doar lipsa de respect din partea ei și ignoranța. Apoi, armonia în relația de cuplu va fi greu de recuperat. El va fi în incapacitatea de a-și manifesta iubirea față de ea. Această atitudine arată imaturitatea, dar și mândria celor doi.

Femeia vrea să combată prin cuvinte, iar bărbatul rămâne tăcut, pare să aibă un cod bazat pe onoare. Cu cât ea îl critică mai tare, cu atât el se îndepărtează de ea, nu vrea să se mai enerveze. El va considera că soția lui este rece, indiferentă și că îl tratează fără respect și iubire.

Prea preocupat de nevoile tale

Uneori suntem prea preocupați de noi, încât nu mai observăm că și alții au nevoi. Fiecare femeie vrea să fie iubită, dar înainte de toate trebuie să ofere respect și dragoste, pentru ca să primească dragoste. Asta este valabil și pentru bărbat.

Este adevărat că suntem diferiți, noi femeile față de bărbați. Probabil de asta greșim, sau vedem lucrurile un pic altfel. Asta duce la luarea unor decizii diferite, uneori acestea fiind greșite. Probabil acum începeți să înțelegeți de ce este atât de dificilă în viață comunicarea dintre femei și bărbați.

Alte sfaturi pentru femei

Expresia facială și tonul vocii femeii față de soț contează foarte mult într-o relație. De asta trebuie să țină cont orice femeie, indiferent ce fel de bărbat are, pentru că astfel îi va arăta respect. Probabil rănită fiind în sentimente și supărată de prea multe probleme, ea va spune că bărbatul merită de fapt dispreț. Și totuși, trebuie să renunțe la acest gând, pentru că furia din inima ei nu va duce la o căsătorie fericită, ci la distrugerea ei.

Psihologii spun că bărbații se închid în ei când simt lipsa de respect. Ei se iubesc foarte mult pe ei, de asta au nevoie mai mult de respect înainte de iubire. În cazul femeilor, lucrurile stau altfel, ele au nevoie mai mult de iubire decât de respect.

Prin urmare cea mai mare valoare a bărbatului este respectul. Asta va aprecia el cel mai mult. Desigur va aprecia și iubirea, pentru că are nevoie și de iubire. La el însă nevoia de respect este mai mare decât cea de dragoste.

Dacă soția se va comporta ca o femeie dominatoare, el nu va putea descoperi adevărata ei natură, feminitatea, dragostea de care are nevoie. Probabil de asta, bărbații nu iubesc femeile puternice sau care au tendința să-i critice, „să înfigă parcă mereu cuțitul în rană”. Astfel de femei sunt stresante pentru ei. Atitudinea lor va duce la distrugerea relației.

Concluzia este: Femeia trebuie să renunțe la obiceiul de a-și critica bărbatul, pentru că asta nu rezolvă nimic. Ea trebuie să-i arate bărbatului respect, pentru ca relația de căsătorie să meargă. Asta are efect bun în cuplu, deși unii ar spune că nu este chiar adevărat. Psihologii cred în acest lucru și recomandă respectul înainte de toate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.