Casă și grădinăCum să creezi o atmosferă plăcută și un spațiu mai vesel în...

Cum să creezi o atmosferă plăcută și un spațiu mai vesel în casa ta?

Casa ar trebui să fie o reflectare a ta, a lucrurilor care te fac fericit. Toată lumea ar fi bine să trăiască într-un spațiu de locuit cu lucruri frumoase, indiferent că este vorba despre mobilă, țesături, accesorii decorative. Ar fi indicat să alegi decorul și culorile care te încântă și te fac să te simți în largul tău. Ideea este de a crea un spațiu care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Află în acest articol care sunt cele mai interesante idei decorative și culori pentru pereți, în anul 2020.

Navigare rapidă în articol:

 1. Idei decorative prin care poți crea o cameră mai veselă
 2. Artă și design în casa ta

1. Idei decorative prin care poți crea o cameră mai veselă

Casa ta poate fi mai frumoasă și primitoare, dacă în fiecare loc designul de interior este realizat într-un stil relaxant și confortabil. În anul 2020, designerii au folosit multe concepte diferite, de decorațiuni interioare, din care clienții se pot inspira. Iată câteva idei:

 • Stabilește tonurile de culori vesele care se potrivesc în fiecare cameră
 • Alege culori pastelate pentru dormitor, pentru ca acesta să fie mai Zen și plin de rafinament
 • Pentru un spirit natural folosește decorațiuni din lemn și articolele din materiale tradiționale
 • În acest an sunt în trend piesele vintage și mobilierul retro care este considerat chic
 • Lemnul este folosit chiar și la mobilierul din baie.

Nuanțele de culori vibrante adaugă o notă prețioasă livingului

Pentru anul 2020, designerii au recomandat o gamă vastă de culori pentru interior. Ai putea opta pe o infuzie de culori pentru a crea un spațiu mai vesel în casa ta. Sunt în trend culorile atemporale, precum albastrul intens și gri, dar și maro, muștar, sau nuanțele luminoase de galben și portocaliu.

Pentru pereții livingului specialiștii în design de interior recomandă:

 • Verdele care reamintește de natură
 • Nuanța teracotei, roșu, vișiniu, tonuri deosebite de ruginiu
 • Albastrul intens în combinație cu alb și galben-muștar
 • Albastru, gri și culoarea migdalelor
 • Nuanțele gri combinate cu alte culori mai vii, cum este albastrul deschis ca cerul
 • Maro și nuanțele solare, cum este galbenul sau culoarea portocalei
 • Nuanța de galben de tip curry are un efect plăcut prin asociere cu alb, luminează camera
 • Portocaliu închis în combinație cu elemente decorative gri și albastru bleumarin creează un efect deosebit.

Adaugă elemente care te inspiră cel mai mult

Pentru a avea un interior plăcut în casă (indiferent dacă este în stil romantic, modern sau contemporan), alege culorile și elementele care te inspiră și care te fac să te simți cel mai mulțumit, calm, relaxat și fericit.

Fii puțin mai îndrăzneț când vine vorba despre decorațiuni, urmărește tendințele din acest an și crează o atmosferă frumoasă în casa ta. Poți alege produse diferite, din metal sau din marmură, din lemn sau din sticlă. În acest an sunt în trend nuanțele calde de verde, portocaliu, galben, care oferă o senzație plăcută, de căldură în casă. Gândește-te la tot felul de materiale, la țesături și tricoturi, blană artificială, lemn și ceramică.

Elemente naturale – plante și flori

Pentru a avea o stare de bine, în casă trebuie să ai cât mai multă lumină naturală, multă verdeață și plante. O idee bună ar fi să-ți cumperi flori naturale, pentru a împrospăta casa. Florile sunt un simbol al frumuseții și aduc vitalitate în orice spațiu unde sunt amplasate.

Există o varietate de idei interesante și practice, prin care îți poți decora frumos casa cu ajutorul florilor și al plantelor naturale. De pildă, poți alege ghivece colorate cu flori care îmbunătățesc atmosfera în casă. Cu acestea poți decora camera de zi, baia, dormitorul. Și o vază frumoasă cu flori amplasată în living poate face acest spațiu mai vesel. Un efect deosebit poate fi creat și de florile artificiale.

Tapet decorativ

Dacă te-ai plictisit de culoarea simplă a varului de pe pereți, decorează-ți camera cu un tapet interesant. Alege o imagine cu un peisaj din natură sau cu o vedere asupra oceanului. Poți aplica un tapet de acest fel pe pereți pentru a înfrumuseța camera. Există diferite modele din care poți alege și care pot schimba complet prin design atmosfera din spațiul de locuit.

Un tapet cu o imagine wow poți aplica și în dormitor și în living, dar și în spațiul de lucru, cum ar fi o cameră tip birou. Dacă decizi să-l aplici pe un perete în camera de zi, cu siguranță acesta va schimba complet aspectul acestui spațiu și îi va face pe oaspeți să se simtă foarte confortabil.

Tapetul are un rol foarte important în orice cameră, pur și simplu schimbă total atmosfera, mai ales dacă are elemente unice și atractive, o imagine foarte frumoasă. Poți alege o imagine de fundal unică, care să facă spațiul de locuit din casă mai interesant și fermecător.

De pildă, dacă alegi o imagine cu un peisaj montan, care este de calitate înaltă, vei avea impresia că te afli chiar în acel loc, pe munte. Aceeași senzație o poți avea și dacă alegi o imagine cu un peisaj dintr-o pădure, care va crea impresia de aer curat și relaxare, dar și de confort în cameră.

Tapetul decorează perfect orice zonă din casă și adaugă valoare artistică încăperii. Va schimba complet viziunea asupra spațiului de locuit, va însufleți atmosfera, o va face mai veselă.

Articole decorative

Îți poți decora casa cu piese unice și accesibile. Există numeroase articole decorative foarte frumoase, cu imprimeuri florale care îți oferă o stare de spirit bună în casă. De exemplu, sunt foarte interesante articolele textile, dar și piesele din ceramică decorativă.

Îi poți schimba atmosfera din casă prin folosirea unor piese de ceramică, acestea fiind elemente perfecte pentru aspectul camerei. Iată câteva sugestii:

 • Vaze cu flori care pot sublinia frumusețea naturală
 • Sfeșnice cu lumânări, lămpi din ceramică decorativă
 • Figurinele și alte piese din ceramică în formă de animale sau cu motive florale.

Toate articolele din ceramică decorativă sunt o modalitate de a face designul de interior mai atractiv.

Galerie cu fotografii pe perete

Un grup de fotografii înrămate cu cei din familie sau cu prietenii pot schimba atmosfera într-o cameră. Regula de bază, în realizarea acestui proiect, este să poziționezi piesa cea mai mare în mijloc, pe perete, iar apoi în jurul ei poți așeza alte piese mai mici.

Poți decora pereții camerelor cu fotografii înrămate sau cu tablouri, dar și pereții din hol, sau alte zone ale casei. Aceste decorațiuni de perete vor schimba foarte mult fundalul într-un spațiu de locuit, vor face peretele să fie mai interesant și plin de viață. O idee bună este să folosești diferite lucrări de artă: tablouri și articole handmade de perete.

Țesături multicolore

Unii designeri recomandă și folosirea țesăturilor decorative pentru a crea o atmosferă frumoasă și creativă în casă. De pildă, țesăturile multicolore dar și acele articole textile în culori neutre pot împrospăta spațiul din casă. Alegerea acestor lucruri, ca decorațiuni de perete, nu este întâmplătoare. Ele sunt produse de artă care pot fi utilizate ca decorațiuni pentru casă.

Astfel de decorațiuni se folosesc mai ales în Turcia. Ele reprezintă un stil de decorare foarte atractiv, creat de modele, culori, aspectul țesăturilor. Există alternative excelente pentru a-ți decora casa, având în vedere gama impresionantă de țesături din care ai putea alege. Ai putea opta pentru modele tradiționale, sau pe țesături moderne, care oferă o atmosferă frumoasă casei tale.

Adaugă spațiului de locuit starea de spirit de care ai nevoie

Pentru a avea o casă frumoasă și pe placul tău, o poți decora în funcție de starea de spirit. De exemplu, bucătăria trebuie să fie un loc plăcut pentru că aici iei masa cu familia. În bucătărie atmosfera trebuie să fie una relaxantă, de aceea spațiul aici trebuie să fie neapărat curat, drăguț și confortabil.

Poți schimba aspectul pereților, poți alege alte obiecte decorative, sau aplica diferite rafturi. Schimbarea culorilor pereților din bucătărie va oferi o atmosferă interesantă și plină de prospețime. Prin schimbarea decorului de interior în bucătărie, vei face ca acest loc să fie mai frumos și mai primitor.

2. Artă și design în casa ta

În acest an arta și designul joacă un rol special în decorarea de interior. Sunt mulți artiști și designeri care au subliniat că pictura, obiectele unice și sculptura au un rol cheie în interiorul luxului.

Piesele de artă nu sunt doar pentru colecționari, ele sunt preferate și de oamenii care iubesc noul trend decorativ din acest an, stilul artistic, personalizat, cu diferite obiecte, culori, modele, în scopul de a crea un interior personalizat.

Dacă locuiești într-un apartament destul de mic, atunci poți opta pentru stilul minimalist. Asta presupune să folosești cât mai adecvat spațiul de locuit; pentru asta te poți inspira din cataloagele decorative. Nu mai rămâne decât să alegi obiectele decorative și piesele de artă care îți plac și să le folosești dând frâu liber imaginației.

Poți folosi diferite lucruri: oglinzi, tablouri, sculpturi, portrete, afișe înrămate, de diferite dimensiuni, piese diferite de artă. Ideal este să alegi obiecte decorative unice, autentice.

Covoare colorate

Covoarele colorate completează decorul în orice spațiu din casă și aduc un plus de prospețime și căldură în locuință. Poți alege orice tip de covor îți place, acesta va fi o opțiune excelentă de a schimba atmosfera oricărei camere. Există numeroase modele de covoare în magazinele cu astfel de articole sau în supermarket-urile de tip bricolaj și obiecte pentru casă.

Acestea sunt fabricate dintr-o mare varietate de materiale, pot fi chiar și din paie sau răchită. Ele au un aspect rustic și sunt potrivite pentru diferite zone din casă. Dacă îți dorești un decor exotic, mediteranean, poți alege astfel de covoare.

Perne decorative în casă sau pe terasă

Dacă vrei să creezi un spațiu confortabil și elegant poți folosi mai multe perne decorative, sau accesorii în culori complementare. Pernele sunt plăcute la atingere și prin design adaugă mai multă personalitate unei camere. Se pot folosi oriunde, în camera de zi, în dormitor, în spații în aer liber – balcon sau terasă.

Pernele sunt o modalitate excelentă de a camufla o canapea veche, la care nu ai renunțat pentru că este foarte confortabilă. Prin folosirea lor, spațiul de locuit poate părea mai frumos și mai primitor. Se pot amplasa pe pat, canapea, scaune și fotolii.

Poți folosi perne decorative de interior, pentru camere, dar și perne decorative de exterior, pentru a aduce un plus de eleganță pe balcon, terasă, în grădina casei unde ai un balansoar sau foișor.

Îmbrățișează culorile îndrăznețe

Foto 14

Experimentează culorile în acest an și vezi cum te simți dacă faci această schimbare în casă. Echilibrul și armonia sunt esențiale și pot fi create prin nuanțele de culori. Fiecare nuanță de culoare are propriul ei efect asupra privitorului.

Alege nuanțele de culori în funcție de felul tău de a fi, de ceea ce simți. De exemplu:

 • Galbenul are anumite caracteristici, este luminos, proaspăt, vesel și optimist
 • Albastrul creează o atmosferă calmă, relaxantă, pașnică în casă
 • Portocaliul este vesel, dinamic, cald, însorit
 • Verdele induce o stare de echilibru pentru că este proaspăt, vindecător, deschis
 • Nuanțele de gri sunt neutre, fără expresie, fără tensiune
 • Albul este luminos, rece și simplu
 • Violetul este misterios, tulburător, solemn.

Păstrează culoarea în interiorul casei și prin folosirea unor lucruri de artă, perne sau covoare. Toate aceste articole au un efect deosebit, creativ, minunat.

Imaginează-ți cum ar fi să mergi printr-o cameră verde, albastră sau roz. Zugrăvește pereții în diferite culori și alege nuanțe deosebite, care îți schimbă starea de spirit și care sunt în tendințele modei din acest an.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.