Rețete culinareCum să ții carnea pe tot parcursul anului, fără frigider sau congelator?

Cum să ții carnea pe tot parcursul anului, fără frigider sau congelator?

Carnea poate fi cumpărată și păstrată fără refrigerare. Ea poate fi afumată, prăjită sau conservată în bucăți mari sau tocată, făcând-o în acest fel să poată fi consumată când este necesar. Oamenii în general afumă carnea și o păstrează în locuri reci, pe timp de iarnă. Există însă și alte metode de a conserva carnea pentru iarnă. Carnea poate fi păstrată și fără frigider sau congelator, dacă este conservată adecvat în borcane.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum păstrezi carnea fără frigider
  2. Rețete de conserve de carne

1. Cum păstrezi carnea fără frigider

Dacă vrei să-ți hrănești familia, cu puțin efort și carne, poți folosi rețete concepute pentru a păstra carnea mai mult timp și a crea mese delicioase oricând dorești. Trebuie să aduni ingredientele necesare – carne și condimente – și să afumi carnea, să realizezi preparate tradiționale, grozave.

Există rețete tradiționale românești pentru cârnați, dar și pentru carne ce se pot realiza acasă.

Poți face mai multe rețete din pui, carne de porc, carne de vită, respectiv afumături ce sunt atât de apreciate la noi în țară. Carnea afumată se păstrează foarte bine în borcane, dacă este acoperită cu untură de porc topită și închisă ermetic. Ea poate fi depozitată într-un loc răcoros și ține astfel și un an.

Pregătită astfel, carnea poate fi păstrată mai mult timp și folosită atunci când vrei să faci o cină grozavă și nu prea ai timp. Trebuie doar să deschizi borcanul, să scoți carnea din untură și să o încălzești sau să o prăjești puțin pe foc, în tigaie, pe aragaz.

Există multe rețete de carne de porc și carne de vită, dar mai ales de cârnați ce sunt prăjiți în untură și apoi ținuți în borcane. Aceștia sunt apoi perfecți pentru a avea mese apetisante, gătite rapid pentru familie, în orice ocazie, în orice zi din an.

Friptura picantă din carne și cârnații merg perfect cu piure de cartofi și garnitură rapidă de legume.

2. Rețete de conserve de carne

Conservă din carne de miel

Se procedează astfel:

  • Se taie carnea de miel în bucăți
  • Se condimentează cu sare, piper și puțină boia
  • Se pregătesc borcanele, se pune în fiecare 2-3 foi de dafin
  • Se pune apoi carnea tăiată bucățele și se închide fiecare borcan cu capac
  • Se pun borcanele la fiert în beaumarin, în apă, pe un prosop, în oală, timp de 2 ore
  • Carnea va lăsa lichid și deci va fierbe în suc propriu
  • Ea va rezista astfel și un an fără a fi ținută la frigider.
Citește și:  Spanac scăzut franțuzesc cu ouă ochiuri - o rețetă sănătoasă și gustoasă pentru bebeluș

Vezi aici un video cu această rețetă:

Conservă din carne de vită

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 g carne de vită, oțet, apă fierbinte, condimente.

Se procedează astfel:

  • Carnea de vită trebuie să fie tocată, deci se dă pe mașina de tocat
  • Se rumenește în ulei încins și se condimentează cu sare, piper
  • Se strecoară pentru a elimina grăsimea și lichidul
  • Se pune în borcane din sticlă pe ¾, se apasă
  • Se fierbe apă și se pune în borcane, peste carne
  • Se închid borcanele cu capac și se fierb în beaumarin, în apă cu puțin oțet.

Rețetă de conservă din carne

Se folosesc următoarele ingrediente: 1 kg carne de porc, boia dulce, vegeta, sare și piper după gust.

Se procedează astfel:

  • Se taie carnea de porc în bucăți potrivite, ca să încapă în borcan
  • Se face un amestec din condimente (puțin piper, 2 lingurițe de sare, 2 ingurițe de boia dulce, 2 lingurițe de vegeta)
  • Se condimentează bucățile de carne cu acest amestec
  • Se pun bucățile de carne în borcane, apoi capacele deasupra lor, fără a le închide și se pun într-o oală; borcanele se așază pe un prosop în oală, se adaugă suficientă apă, pentru a fierbe în beaumarin, timp de 2 ore.

În continuare se procedează astfel:

  • Se topește 1,5 kg untură de porc într-o oală, la foc mic
  • În borcanele care au fiert în beaumarin, se vede și sucul de la carne, nu doar carnea
  • Se pune în fiecare borcan untură de porc topită peste carne, astfel încât borcanul să fie plin pe 3/4
  • Se închid ermetic borcanele cu capace
  • Apoi se pun la fiert în apă, pe un prosop, în oală, în baumarin, timp de 20 de minute.

Vezi aici rețeta:

Vezi aici un video cu alte rețete de carne la borcan:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.