Părinți și copiiCum să-ți plătești taxa la facultate singur? Strategii pentru a te pregăti...

Cum să-ți plătești taxa la facultate singur? Strategii pentru a te pregăti financiar ca student

Există mai multe moduri în care poți să câștigi banii de care ai nevoie pentru facultate. Studenții au mai multe variante din care pot alege; domeniile în care găsesc de lucru sunt foarte diverse, iar uneori pot apela și la soluții de criză. Află în acest articol cum pot studenții câștiga bani sau cum pot primi ajutor financiar.

Navigare rapidă în articol:

  1. Bursa de studiu sau de merit
  2. Job part time
  3. Cursuri făcute de studenți

1. Bursa de studiu sau de merit

Aceasta se poate obține dacă ai note mari, ea poate fi integrală sau parțială. O astfel de bursă poate acoperi doar o parte din cheltuielile de școlarizare.

Facultatea îți poate acorda burse de studiu, al căror cuantum variază destul de mult. Bursa depinde de facultate și de cât de mari sunt notele tale.

2. Job part time

Taxele de școlarizare la facultate cresc vertiginos și de asemenea datoriile pentru studenți. Aceștia caută din timp soluții pentru a câștiga bani, deoarece planificarea financiară pentru facultate este o necesitate în ziua de azi.

Unii părinți fac economii la bani din timp, pentru a plăti taxele la facultatea copilului mai târziu. Ei pun bani deoparte în fiecare an și astfel strâng suma potrivită pentru studii. Acest lucru trebuie început încă de când copilul este mic, nu din perioada liceului. Astfel părinții au mai mult timp la dispoziție pentru a economisi, până ce copilul atinge vârsta pentru a merge la facultate.

Aceasta este o strategie pe termen lung. Există și strategii pe termen scurt, aplicate de studenți.

Cu un job part time poți câștiga bani și poți avea și prezență bună la cursuri. Iată câteva variante de joburi convenabile pentru studenți:

Să lucrezi la o cafenea sau la un restaurant

Acesta este un job part time, în care se caută candidați energici și responsabili cum sunt studenții. Sunt luați în considerare și studenții fără experiență, dar care au capacitatea de a rezista la stres. Asta implică consultarea clienților pe probleme de meniu, primirea comenzilor de la ei și menținerea ordinii în sală. Un student poate lucra pe post de casier, ospătar sau membru al echipei de restaurant.

Să lucrezi la un call center

Mulți studenți aleg un astfel de job pentru că se câștigă destui bani. Dacă alegi să lucrezi la un call center trebuie: să îți placă să vorbești toată ziua la telefon, să ai spirit de echipă, să îți faci treaba cât mai bine și să fii rezistent la stres. În acest domeniu companiile nu caută neapărat persoane cu experiență, ele acceptă studenții.

Un job la call center are anumite avantaje și anume:

  • Poți obține bani pe durata studiilor
  • Ai un program flexibil, lucrezi într-un mediu plăcut, într-un birou, te îmbraci cum vrei
  • Îți îmbunătățești anumite abilități, cum sunt acelea de comunicare
  • Mai târziu, după ce câștigi experiență te poți angaja într-o companie mai mare
  • Vei face programe de training în care investesc unele companii.

Editor foto part time

Unii studenți aleg un astfel de job, care poate fi și pe termen lung. Uneori se acceptă și studenți fără experiență în editare, iar câștigul este destul de bun, peste 2.000 lei lunar.

Să plimbi animalele de companie

Această activitate o poți face în weekend sau în fiecare zi. Trebuie să cauți clienți printre vecini și prieteni, sau poți da un anunț pe Internet. Ideea este de a găsi oameni care nu au timp liber să-și plimbe animalul de companie. Misiunea ta este de a-i ajuta în acest sens și de a face și bani din asta. Poți câștiga bani frumoși dintr-o asemenea activitate și astfel strângi treptat o sumă frumoasă de bani ce îți poate acoperi o parte din cheltuielile cu facultatea.

Acestă metodă de a face bani îți poate garanta un profit stabil lunar. Plimbarea câinilor (ca animale de companie) nu necesită mult stres și efort mai ales dacă ai și o zonă, în natură, în care îi poți duce la aer, cum ar fi pe malul unei ape. Pentru acest job part time trebuie să iubești animalele, să fii harnic și dornic să mergi pe jos.

Să faci meditații

Sunt studenți care au dificultăți în a înțelege materia de la cursuri ori seminarii și tu ai putea să-i ajuți în acest sens. În funcție de facultatea pe care o urmezi, poți face meditații la matematică, limba engleză, limba franceză, etc. Prin meditații îți dezvolți abilitățile didactice și câștigi și bani. Prin această metodă poți câștiga cel puțin 500 lei pe lună.

3. Cursuri făcute de studenți

Ca student poți ține anumite cursuri nu doar live, ci și online. De exemplu, unii studenți țin online cursuri de fitness, de yoga sau din alte domenii, pentru că nu au timp să facă astfel de activități live. Poți fi consultant în meditație, sau în alt domeniu și poți câștiga astfel bani pentru taxa de facultate.

Există cursuri care ajută foarte mult și care sunt căutate de oameni. De exemplu, terapiile pentru combaterea stresului și pentru relaxare sunt foarte apreciate. Dacă te pricepi la fitness, relaxare, meditație sau alte asemenea, ai putea face tutoriale sau cursuri pentru a câștiga și bani.

Ideea este de a face video-uri prin care să-i înveți pe alți oameni abilitățile tale. Poți face cursuri de chitară, dacă te pricepi să cânți la acest instrument. Îți poți deschide și o mică afacere, un PFA, prin care să creezi lucruri handmade și pe care să le vinzi apoi online, pe platformele de pe Internet care permit asta.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.