Daca in acest articol v-am prezenta cum puteti reconditiona un scaun vechi, iata ca a venit si randul scaunelor de birou sa intre in atentia noastra, de aceea va vom prezenta in randurile care urmeaza cum sa reconditionati un scaun de birou.
Scaunul de birou a devenit un element indispensabil al locuintei, fiind folosit atat de catre scolarii si studentii care isi petrec timpul la birou invatand, fie ca este vorba despre adultii care lucreaza de acasa sau de pasionatii de jocurile pe calculator care nu se pot dezlipi nici in ruptul capului de scaunul foarte confortabil. Pentru ca da, principala proprietate a scaunului de birou este aceea de a oferi confort si o pozitie cat mai corecta atunci cand lucrati la birou. Insa, trecerea timpului isi poate pune amprenta si asupra scaunului ergonomic, iar investitia intr-un nou scaun poate fi destul de mare.
Daca scaunul de birou nu mai este la fel de comod si nu va mai multumeste nici din punct de vedere estetic, decat sa investiti intr-un nou scaun, cea mai eficienta solutie ar fi reconditionarea celui vechi.
Cum sa reconditionati un scaun de birou
De ce veti avea nevoie:
– Surubelinta
– Burete subtire
– 1,5 m material (orice material doriti)
– foarfeca
– Ata si ac, masina de cusut sau aparat pentru capsat sau elastic
– Vopsea (spray)
Inainte de toate, reconditionarea vechiului scaun de birou presupune cateva reparatii. Dezmemebrati scaunul si observati daca unele piese necesita a fi inlocuite. Daca rotile sunt sparte sau crapate incercati sa le inlocuiti cu unele noi.
Dupa aceea, taiati bucata de material in dimensiunile potrivite pentru a imbraca scaunul. Pentru a-l face mult mai confrotabil, taiati o bucata din buretele subtire despre care v-am spus in randurile in care am enumerate materialele necesare si lipiti-o cu un adeziv bun. Dupa ce taiati bucata de material pentru partea de jos a scaunului, incercati sa ii faceti un tiv subtire pentru a nu se destrama. Pentru a prinde bucata de material de partea inferioara a scaunului fie folositi un aparat pentru capsat, fie creati o husa cu elastic. Cea de a doua varianta va va permite sa schimbati husa ori de cate ori veti dori.
Pentru partea superioara a scaunului de birou, puteti crea de asemenea o husa, respectand dimensiunile, sau puteti coase bucata de material in jurul acestei parti, in functie de preferinte, dar si de tipul scaunului.
Dupa ce ati prins materialul, daca doriti sa oferiti un aspect inedit si partii metalice sau partilor din plastic, puteti folosi vopsea de tip spray si puteti folosi chiar si sabloane pentru un rezultat mult mai interesant.
Dupa ce toate aceste procese au fost incheiate, este timpul sa reasamblati scaunul de birou. Efectul va fi cu siguranta unul deosebit, iar lucrul la biroul de acasa se va transforma intr-o reala si inedita placere.