Casă și grădină7 motive pentru care trebuie să iubești bucătăria în stil Japonez!

7 motive pentru care trebuie să iubești bucătăria în stil Japonez!

Bucataria reprezinta, inca din timpuri indepartate, un loc sacru, un loc in care hrana cea de toate zilele este preparata si servita de intreaga familie. Bucataria, ca loc predestinate prepararii si serivirii mancarii, are valente diferite de la o cultura la alta, iar regulile in privinta amenajarii bucatariei, dar si cele care tin de modul de servire a hranei sunt diferite de la o civilizatie la alta.

In prezent, amenajarea bucatariei reprezinta una dintre cele mai fructuoase laturi ale designuui interior, iar in randurile care vor urma va vom prezenta cum sa amenajati bucataria in stil japonez.

Care sunt avantajele unei bucatarii in stil japonez?

Inainte de a va prezenta care sunt caracteristicile principale ale acestui stil si cum va puteti amenaja bucataria in stil japonez, trebuie sa va spunem care sunt avantajele unei asemenea bucatarii.

Bucataria amenajata in stil japonez se potriveste oricarui tip de design interior si nu este neaparata nevoie sa abordati designul japonez in intreaga locuinta.

O bucatarie amenajata in stilul japonez este foarte simpla si eleganta.

In bucataria amenajata in stil japonez se poate gati foarte confortabil si la fel de comod se poate servi si masa.

Bucataria japoneza pune intr-o foarte mare masura accentul pe repsectarea principiilor feng shui, energiile pozitive fiind cele care caracterizeaza acest spatiu atat de simplu in esenta.

Si, pentru ca accentul este pus intr-o foarte mare masura pe principiile feng shui scopul principal fiind atragerea energiilor pozitive, bucataria amenajata in stil japonez este nu doar foarte aerisita ci si foarte bine organizata, fiecare obiect avand locul sau bine stabilit.

Stilul japonez presupune folosirea unor materiale deosebite, lemnul fiind elementul principal iar inspiratia din natura este si ea prezenta.

Caldura si frumusetea bucatariei amenajate in stil japonez nu pot fi contestate, ca doar Japonia este Tara Soarelui Rasare, asa ca daca va doriti o bucatarie care sa radieze la propriu, amenajarea in stil japonez reprezinta cea mai buna solutie.

Cum sa va amenajati bucataria in stil japonez?

Amenajarea bucatariei in stil japonez nu este chiar atat de dificila precum pare ci, din contra. Daca aveti o bucatarie inghesuita si doriti sa mariti spatiul, este cazul sa incepeti sa aruncati lucrurile pe care nu le mai utilizati si sa lasati toate celelalte elemente sa respire.

Dupa cum am mentionat si anterior, o bucatarie amenajata in stil japonez este o bucatarie cat se poate de spatioasa deoarece, in mod traditional, familiile japoneze sunt mult mai numeroase si automat este nevoie de un spatiu mult mai mare pentru servirea mesei.

Cel mai indicat ar fi ca in mijlocul bucatariei japoneze sa existe o insula care sa cuprinda locul in care se gateste, iar locul in care masa este servita ar trebui sa se alfe langa fereastra.

Nu uitati sa tineti cont de principiile feng shui si daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cum pot fi acestea abordate in bucatarie, puteti citi acest articol.

Culorile caracteristice unei bucatarii in stil japonez sunt cele calde sau, mai bine spus, naturale. Insa, pe langa culorile pamantului, se pot aborda si tonurile metalice (argintiu si auriu), nuantele tari (rosu), dar si negrul si albul, cele care simbolizeaza contrastele, sunt foarte potrivite, mai ales in cazul in care pentru restul locuintei ati ales un design minimalist.

Obiectele de mobilier specifice unei bucatarii in stil japonez sunt confectionate din lemn, acestea putand fi simple sau decorate cu diverse motive traditionale, insa fara a fi incarcate. Iar electronicele si electrocasnicele trebuie sa se incadreze perfect decorului, integrarea acestora in cadrul intregului ansamblu fiind ideea cea mai potrivita.

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, obiectele existente in bucataria japoneza au un loc bine stabilit de aceea trebuie sa existe mai multe spatii de depozitare care sa va permita sa pastrati ordinea.

O bucatarie amenajata in stil japonez trebuie sa fie aerisita, la propriu cat si la figurat. Ferestrele sunt largi si permit luminii sa patrunda cat mai bine. Decat daca este nevoie folositi jaluzele, de preferat din bambus, sau draperii foarte usoare, in culori deschise.

Spre deosebire de alte stiluri de amenajare a bucatariilor, stilul japonez pune accentul pe prezenta unui numar mai mare de decoratiuni. Tablourile sau farfuriile traditionale japoneze, pictate manual, sau alte elemente specifice acestei vaste culturi, sunt menite sa completeze decorul si sa aduca un plus de personalitate si dinamism bucatariei. De cele mai multe ori se opteaza pentru un desen mural care infatiseaza un peisaj, mai ales in cazul persoanelor care locuiesc la bloc si nu pot interactiona cu natura.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.