Indiferent care este tematica pe care o alegeti pentru nunta dumneavoastra, vinul este butura cea mai importanta care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma de la acest eveniment. Iar alegerea vinului potrivit pentru nunta este un pas la fel de important precum alegerea locatiei, a vestimentatiei, a acesoriilor sau a decorului. Asa ca, pentru a va veni in ajutor, in randurile care vor urma va vom prezenta cum sa alegeti vinul potrivit pentru nunta dumneavoastra.
Inainte de a va prezenta cateva trucuri care sa va ajute sa alegeti vinul perfect pentru nunta, trebuie sa stiti ca este obligatoriu sa aveti cel putin trei tipuri de vin: vin alb, vin rosu si sampanie (vin spumant). Desi se spune ca este mai indicat sa serviti mai mult vin alb, decat vin rosu, este important sa existe un oarecare echilibru. Sau puteti opta pentru vinul alb in cantitate egala cu vinul rosu si rose.
Cel mai important factor care va influenta alegerea vinului pentru nunta este meniul.
Realizati o lista cu cei mai buni producatori din zona in care locuiti si incercati sa aflati cat mai multe informatii despre acestia. Luati legtura cu reprezentantii lor pentru a stabili cateva sedinte de degustare. Doar gustand vinurile veti putea face alegerea potrivita, asa ca nu ezitati sa mai rugati pe cineva sa va insoteasca la aceasta mica sedinta de degustare.
Cumparati o cantitate mai mare de vin, chiar daca va va ramane. Este mai bine sa va ramana vin decat sa nu aveti suficient in ziua nuntii. Si nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu ce veti face cu vinul ramas deoarece acesta se poate imbutelia sau il puteti oferi prietenilor sau rudelor care au participat la nunta.
Iata cum se combina vinurile cu alimentele servite:
Pentru preparatele din carne alba se va alege un vin alb. Aceasta asociere poarta numele de „regula culorilor” conform careia vinul alb este servit alaturi de mancaruri usoare, preparate din carne de pasare sau peste, cu sosuri albe. Vinul alb servit alaturi de aceste preparate trebuie sa fie sec sau demisec.
Pe de alta parte, vinul rosu, mult mai bogat si mai puternic, va fi servit alaturi de preparate din carne rosie (vita, porc, vanat), dar si alaturi de branzeturi, pentru cele din urma un vin rosu cu un buchet bogat fiind obligatoriu.
Preparatele dulci vor fi intotdeauna asociate vinurilor dulci si celor spumante.