Părinți și copiiCum să ai cel mai înfricoșător Halloween? - iată câteva sfaturi pentru...

Cum să ai cel mai înfricoșător Halloween? – iată câteva sfaturi pentru cel mai memorabil 31 octombrie

În fiecare an, Halloween este una din cele mai așteptate sărbători seculare din lume. A luat avânt în SUA, găsindu-se elemente ale semnificației sale străvechi și în țări din Europa, America de Sud sau nordul Africii, devenind o adevărată sărbătoare la care oamenii se costumează în ființe înfricoșătoare sau la modă și petrec cum știu mai bine în cluburi, pe străzi sau acasă.

A devenit o afacere înfloritoare, cu atât mai mult cu cât și casele sunt decorate cu diferite frunze și ornamente, beculețe, dovleci scrijeliti sau adevărate ornamente destinate platourilor de filmare horror. Totul pentru a petrece o noapte înfricoșătoare într-un mod cât mai distractiv și pentru a îi bucura pe cei mici care merg la colindat din casă în casă, cerând bomboane de la vecini.

Cum puteți avea însă un înfricoșător Halloween în țara noastră?

Și românii au prins gustul sărbătorii – în special cluburile – și desfășoară în fiecare an seri tematice pe 31 octombrie, pentru ca doritorii să se costumeze cum doresc și chiar să participe la diferite concursuri din care pot câștiga ceva. În fond, totul este o distracție nevinovată. Pentru a vă petrece un Halloween cât mai distractiv și, de ce nu, înfricoșător, veți avea nevoie de câteva ustensile sau de câteva idei pe care să le puneți în aplicare.

Doriți un Halloween de speriat? Mergeți într-o scurtă vânătoare de fantome. Esența acestei celebrări este legarea spiritului de puterile naturii, ale obscurului și energiilor pământului înainte de intrarea acestuia în hibernare. În multe state ale lumii, care au îndrăgit această sărbătoare, s-au dezvoltat afaceri ce au în vedere bântuiri, fantome și căutare a spiritelor. Multe grupuri de căutători de fantome profesioniști oferă curioșilor care nu și-au făcut o profesie din asta șansa de a merge în căutare de fantome în locații părăsite.

În țara noastră, cele mai potrivite locații pentru a organiza astfel de căutări sunt pădurile misterioase din Baciu și nu numai, însă și castelele vechi și ruinele cetăților străvechi. Adesea se întâmplă ca vizitatorii locațiilor de o bogăție istorică extraordinară să primească din partea ghizilor povești și istorii crunte ale acestor locații, scoțând din când în când la iveală și detalii supranaturale.

Pentru a petrece un înfricoșător Halloween, puteți încerca vizitarea unei case bântuite, sau părăsite. Numărul acestui tip de clădire a crescut considerabil în ultimii ani, în special datorită faptului ca acestea sunt din ce în ce mai „vânate” de curioși și amatori de paranormal.

Bineînțeles, de multe ori se întâmplă ca speculanții să creeze pur și simplu o casă părăsită sau un hotel ori pensiune, tocmai pentru că cererea este foarte mare – acesta fiind cazul multor hoteluri Inn and Breakfast din SUA, care prezintă povești tenebroase sau ezoterice. Mulți ajung chiar să instaleze efecte speciale elaborate, să folosească actori sau să recurgă la diferite elemente care apar și în filme, pentru a își speria clienții.

Monștri, fantome, spirite sau oameni-fantomă – toți aceștia ar putea deveni adevărate elemente înfricoșătoare într-un hotel tematic sau „bântuit”. În plus, puteți vizita și o clădire veche, ce prezintă diferite povești ciudate sau curioase, menite a îi antrena pe vizitatori în căutări ulterioare.

Multe filme horror încep în acest fel: o grămadă de tineri se află într-o clădire abandonată și de aici pornește măcelul, de orice natură ar fi el. O clădire izolată, părăsită, despre care știți că este bântuită sau care pur și simplu nu are locuitori se poate dovedi mult mai înspăimântătoare decât orice! Cine are tupeu să petreacă o noapte întreagă izolat într-o casă abandonată sau bântuită?

halloween infricosator

Tot ce aveți nevoie este o permisiune de la proprietar pentru a nu ajunge mai târziu în spatele gratiilor, însă de cele mai multe ori nu aveți astfel de probleme, dacă locația pe care vreți să o explorați nu prezintă riscuri. O lanternă, haine călduroase și multă atenție. Aveți curajul să petreceți o noapte izolat într-un astfel de loc întunecat, doar pentru a asculta fiecare scârțâit, zgomot enigmatic sau orice șoaptă?

Dacă vă aflați în SUA sau în vreun orășel medieval european, puteți să vă petreceți Halloweenul la un hotel bântuit. Acestea există într-un număr mai ridicat în SUA, însă și prin Europa puteți găsi astfel de locații, clădiri impunătoare și vechi ce au o istorie lungă -și întunecată- în spate, ce au fost transformate în hoteluri în care curioșii pot sta peste noapte. La ce vă puteți aștepta când intrați într-un astfel de hotel?

Ei bine, administratorii vă vor întâmpina cu povești sinistre, cu morți, crime și alte lucruri ciudate și întunecate care au avut loc în respectiva locație. Uneori o cameră este destinată în mod special efectelor paranormale, acolo unde vizitatorii sunt atinși în întuneric, aud zgomote sau văd apariții ciudate deasupra patului. Sună cunoscut? Anumite castele sau locații istorice de la noi din țară prezintă astfel de distracții și oferă mai nou și petreceri tematice destinate Halloween-ului.

Dacă vă plac jocurile video, atunci ce poate fi mai palpitant decât un Halloween în preajma unor monștri ciudați de care trebuie să te ferești sau pe care trebuie să îi ucizi pentru a mai trăi o misiune? Împreună cu prietenii, un astfel de party in LAN sau, de ce nu, prin intermediul Internetului, poate deveni petrecerea perfectă de Halloween. Adesea, tinerii încearca jocuri video horror pentru a se speria pe sine și pentru a îi distra pe alții după ce își filmează aventura în Slender, Outcast sau Dead Space. Pe lângă jocurile video, puteți încerca și altfel de jocuri destinate acestei nopți, precum Bloody Mary, îndoirea de linguri sau jocurile cu tabla Ouija.

Cei care preferă sa aibă un Halloween acasă, dar care nu adoră jocurile video ori cele de societate pot încerca un film de speriat! Fie că este un clasic sau un film nou, cu siguranță vă veți distra la cinema sau acasă alături de prieteni. Pentru a avea parte de o experiență înfricoșătoare, încercați să vă uitați la un film cu adevărat înfricoșător singur/ă, în întuneric, iar mai apoi stingeți toate luminile din casă și rămâneți în intuneric. Vedeți cât de mult puteți rezista până când începe să vi se pară că ceva se mișcă în colțul camerei sau că o umbră ciudată își pune mâna macabră pe umărul dumneavoastră.

Cei mai curajoși pot încerca o ședință de spiritism! Ați auzit bine, o ședință de spiritism în noaptea de Halloween are șanse foarte mari de a reuși (aceasta dacă credeți în comunicarea cu spiritele). Nu este nimic mai tradițional și clasic, dacă se poate spune așa, pentru această perioadă, decât o ședință de spiritism.

Adunați-vă cu prietenii în jurul unei mese, aprindeți o puzderie de lumânări prin cameră și pe masă și stingeți luminile electrice, țineți-vă de mână și încercați să vă conectați cu spiritele morților. Sau poate știți pe cineva care se consideră sensibil la elemente ezoterice. Această persoană ar putea deveni catalizatorul sau canalul prin care spiritul va putea lua contact cu cei vii. Vă avertizăm însă că această cale vă poate într-adevăr oferi un Halloween cât se poate de înfricoșător…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.