7 lucruri pe care o femeie însărcinată își dorește să le audă

0
1407
Femeie insarcinata
Femeie insarcinata

Una dintre prietenele tale anunță că este însărcinată? Este atât de ușor să spui ceva nepotrivit în această situație! Adevărul este că o sarcină poate îndepărta viitoarea mămică de prietenele ei și invers, ceea ce nu ar trebui să se întâmple niciodată. Chiar dacă tu nu ai trecut deocamdată prin experiența aceasta, ea are nevoie de tine, are nevoie să simtă că nu este singură și are nevoie de încurajări.

Așa că fără replici nelalocul lor, de tipul „a fost un accident?”, „nu știam că voiai să rămâi însărcinată”, „vai, nu mai poți ieși din casă vreo zece ani!”, „ai grijă ce mănânci să nu pui pe tine prea mult!”. Să arătăm apreciere, încurajare, sprijin – de acestea are nevoie femeia însărcinată, nu de exclamații șocate, de dezaprobări sau de sfaturi necerute!

7 lucruri pe care o femeie însărcinată își dorește să le audă

„Cât de minunat, este o veste grozavă!” Chiar dacă nu este chiar așa și ești uimit/ă să afli că ea a rămas însărcinată, fapta este făcută! Este complet nelalocul său să o mai întrebi acum dacă își dorea aceasta sau a fost un accident; și nu este cazul să arăți milă sau dezaprobare! Arată că este de fapt un lucru bun și că te bucuri pentru ea.

„Sper că mă vei lăsa să stau cu bebe, mereu am iubit copiii.” Nu este cazul să dai impresia că te vei îndepărta de ea odată ce va fi mămică, că nu vei mai face parte din viața ei. Dimpotrivă, arată-te încântat/ă de ideea de a te implica, de a sta cu bebelușul și de a o ajuta.

“Ești frumoasă.” Aproape orice femeie însărcinată își va face probleme legate de kilogramele în plus, de șoldurile lărgite, de vergeturi, de masca gravidei și lista poate continua. Nu este cazul să îi sporești aceste temeri, ci să o reasiguri că este frunoasă. Ceea ce e adevărat: frumusețea este în primul rând o stare de spirit…

Citește și:  Metode eficiente pentru îngrijirea sânilor în timpul alăptării bebelușului

„Poți vorbi cu mine despre orice, sunt aici pentru tine.” Fii cea sau cel care oferă atât ajutor practic, dacă este cazul, cât și o ureche atentă și înțelegătoare. Câteodată, o femeie însărcinată nu are nevoie decât de o persoană care să o asculte cu empatie. Nu este deloc ușor să ai un omuleț crescând în burtică, astfel încât e o adevărată alinare să știi că ai lângă tine oameni care te ascultă și în care te poți încrede.

„Cezariană sau naștere naturală? Alăptare sau lapte praf? Orice alegi, este clar decizia ta și tu știi cel mai bine!” Nu deveni acea persoană complet enervantă care oferă sfaturi despre ce e mai bine pentru copilul altuia și care relatează un nou studiu care dovedește că X sau Y e bun sau rău pentru bebeluș… Mama este cea care va alege, ea are dreptul să decidă ce este potrivit pentru copil și pentru ea.

„Iată un puști norocos, vei fi o mamă bună, te cunosc!” Una dintre fricile care bântuie viitorii părinți este cea că nu se vor descurca și că nu vor fi mame sau tați buni pentru copil. De aceea, a îi arăta femeii însărcinate că nu te îndoiești că va fi un părinte grozav este o idee bună.

„Știu că ești curajoasă, dar nu te stresa cu atâtea detalii, nu e cazul să faci totul acum și de una singură; vrei să te ajut?” Uneori, femeia însărcinată este copleșită de treburi și gânduri și se epuizează cu detalii care au doar importanță secundară. Că nu a ales încă un scăunel de mașină, că nu a decorat camera copilului, că nu are destule salopete sau că nu a citit destule cărți de parenting, că nu a mai apucat să facă curățenie. Ultimul lucru de care are nevoie este stresul suplimentar, astfel că e bine să aibă aproape o persoană care să o ajute și care să o încredințeze că nu trebuie ca ea să facă totul perfect și “la timp”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.