Animale de companieCum înveți câinele să dea laba? Vezi aici modul de instruire

Cum înveți câinele să dea laba? Vezi aici modul de instruire

Acest truc este foarte ușor de învățat de un câine deoarece este foarte simplu, iar în plus este și foarte drăguț. Pentru a obține rezultate bune în scurt timp prin dresaj corespunzător, trebuie ca animalul de companie să fie odihnit, sătul și dornic de companie. Un câine bolnav, obosit, stresat sau plictisit nu va avea chef să învețe nimic și trebuie lăsat în pace sau ajutat să se simtă mai bine.

Gestul de a da laba este foarte simpatic la un astfel de animal, el va ridica lăbuța la nivelul pieptului, va aștepta să-i atingă lăbuța în semn de salut și prietenie și apoi la final va dori ca stăpânul său să-l recompenseze cu laudă sau ceva bun de mâncare pentru gestul învățat și realizat.

Câinele poate fi învățat de la vârstă fragedă să facă acest lucru. Chiar și un cățeluș mic se poate bucura de acest gest mai ales că nu este foarte greu de înțeles pentru el. Acest truc se poate realiza și cu lăbuța dreaptă anterioară și cu cea stângă anterioară, este la fel de simplu și rapid de deprins prin dresaj.

Mod de instruire:

Stai în fața câinelui pe sol. În mâna dreaptă ții căteva boabe de mâncare ca momeală și poziționezi mâna jos, pe sol. Câinele va mirosi momeala și va pune lăbuța pe mâna ta. Atunci spui ,,Ia˝ și ridici mâna sus la nivelul pieptului lui, determinându-l și pe animal să ridice lăbuța și apoi îi dai recompensa.

Dacă nu face această mișcare de prima dată trebuie repetat exercițiul la înălțime mai mică, treptat se crește această distanță față de sol, până când animalul ridică lăbuța la nivelul dorit, ca în semn de salut. După ce a învățat exercițiul cu această lăbuță, se trece la cealaltă, instruirea se face la fel.

Pentru lăbuța dreaptă a câinelui se ține momeala în mâna stângă și se așteaptă ca animalul să depisteze prezența acesteia după miros, să atingă mâna cu laba și apoi nu mai trebuie decât să-l determini să țină lăbuța în sus, suspendată prin ridicarea mâinii cu momeala în pumn. La final, patrupedul va fi recompensat cu hrana din palmă și cu vorbe de laudă și încurajare precum este cuvântul ,,Bravo˝.

Dacă animalul începe să latre, să mârâie și este nerăbdător să primească recompensa delicioasă (ce constă din boabe de hrană) trebuie doar să fie încurajat și determinat să execute întâi exercițiul și apoi va primi și mâncarea mult așteptată.

Video – Metodă de a învăța câinele să dea laba:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.