Animale de companieRasa de pisici Thai - un animal de companie inteligent și recomandat...

Rasa de pisici Thai – un animal de companie inteligent și recomandat pentru familii ce au copii

Pisica Thai este un animal de companie foarte frumos, cu părul moale, pufos și neted, de culoare maro-închis doar la extremități, in rest este luminos, gri-bej-cenușiu pe partea dorsală și alb pe abdomen.

Această rasă atât de atractivă a fost menționată prima dată în secolul al XVIII-lea. Este de origine din Thailanda, iar ca rasă unică a fost recunoscută oficial abia în anul 1990 când a fost numită și pisica Thai, pentru a fi mai bine diferențiată de rasa de pisici Siameză, ea fiind mereu confundată cu aceasta din cauza coloritului și siluetei subțiri a corpului.

Pisica Thai este foarte inteligentă și curiosă, cei care au un astfel de animal de companie spun că pricepe tot ce ii zic și le răspunde în limbajul ei, numai că „nu poate să vorbească ca oamenii”, în rest pricepe tot. Este foarte ageră la minte, jucăușă, învață repede diferite trucuri și se bucură întotdeauna de atenția stăpânului.

Este un animal potrivit pentru o familie care are copii, deoarece se joacă cu ei și este prietenoasă și docilă, nu se plictisește niciodată. Este atentă la tot ce este în jurul ei și mereu dornică să știe ce fac cei ai casei. Se uită la activitățile stăpânului, la tot ce face acesta și este foarte curioasă.

Thai
Thai

Nu este greu de crescut deoarece nu necesită anumite condiții speciale pentru aceasta. Blana ei este scurtă și moale, trebuie periată o dată la 1-2 săptămâni, iar hrana trebuie să fie de calitate superioară pentru a nu se îmbolnăvi.

Ca aspect general, această pisică este delicată, are corpul lung și suplu, acoperit cu blană moale formată din numeroase fire de păr scurte. Este un animal de talie medie și are picioarele subțiri și destul de scurte. Capul este mic, botul alungit de formă triunghiulară, vibrizele lungi (îi accentuează simțul olfactiv), urechile drepte, bine acoperite de fire de păr scurte și cu marginile întunecate.

Obrajii nu sunt foarte proeminenți, nasul negru, iar în plus prezintă o mască facială neagră, care este o caracteristică a acestei specii. Ochii sunt foarte frumoși, expresivi, mari, migdalați, au irisul de culoare albastră.

Speranța de viața la pisica Thai este în medie de 10-14 ani. Unele exemplare trăiesc și mai mult, chiar și 20 de ani.

Video – Rase de pisici – Thai:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.