Crochetele de vinete sunt o combinatie dintre retetele italiene si obiceiurile noastre romanesti, sunt foarte apetisante si se pot servi si asa simple.
Sunt aspectuase si gustoase, cu ajutorul lor ne putem surprinde in mod placut musafirii si chiar membri familiei.
Ingrediente pentru crochete de vinete cu carne de porc si pesmet
- 200 g carne tocata de porc
- 400 g vinete ( prajite si tocate )
- 2 oua
- 2 bucati de usturoi
- 70 g parmezan
- 8 felii de paine
- pesmet
- sare si piper
- ulei ( pentru prajit )
Mod de preparare
Se pun intr-un bol: carnea, vinetele decongelate ( eu le-am avut gata prajite si tocate, pastrate in congelator ), miezul de la 8 felii de paine ,2 oua, usturoiul pisat, parmezanul razalit prin ochiul cel mai mic de la razatoare, sare si piper.
Se amesteca bine, trebuie sa obtinem o pasta putin mai tare ca sa putem modela bine. In cazul in care pasta obtinuta este in continuare moale adaugati putin pesemt, eu am adaugat 3 linguri de pesmet.
Modelam pasta sub formna de crochete si le impartim in 2; o parte va ramane asa simpla iar celelalte le vom tavali prin pesmet.
Se prajesc in ulei fierbinte intai cele simple iar apoi cele cu pesmet; se scot intr-un bol cu servetel ( ca sa absoarba uleiul ).