Rețete culinareCum se pregătește rețeta de crochete de vinete cu carne de porc,...

Cum se pregătește rețeta de crochete de vinete cu carne de porc, parmezan și pesmet

Crochetele de vinete sunt o combinatie dintre retetele italiene si obiceiurile noastre romanesti, sunt foarte apetisante si se pot servi si asa simple.

Sunt aspectuase si gustoase, cu ajutorul lor ne putem surprinde in mod placut musafirii si chiar membri familiei.

Ingrediente pentru crochete de vinete cu carne de porc si pesmet

  • 200 g carne tocata de porc
  • 400 g vinete ( prajite si tocate )
  • 2 oua
  • 2 bucati de usturoi
  • 70 g parmezan
  • 8 felii de paine
  • pesmet
  • sare si piper
  • ulei ( pentru prajit )

Mod de preparare

Se pun intr-un bol: carnea, vinetele decongelate ( eu le-am avut gata prajite si tocate, pastrate in congelator ), miezul de la 8 felii de paine ,2 oua, usturoiul pisat, parmezanul razalit prin ochiul cel mai mic de la razatoare, sare si piper.

Se amesteca bine, trebuie sa obtinem o pasta putin mai tare ca sa putem modela bine. In cazul in care pasta obtinuta este in continuare moale adaugati putin pesemt, eu am adaugat 3 linguri de pesmet.

Modelam pasta sub formna de crochete si le impartim in 2; o parte va ramane asa simpla iar celelalte le vom tavali prin pesmet.

Se prajesc in ulei fierbinte intai cele simple iar apoi cele cu pesmet; se scot intr-un bol cu servetel ( ca sa absoarba uleiul ).

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.