Rețete culinareTocănița românească din carne de iepure - una dintre cele mai sănătoase...

Tocănița românească din carne de iepure – una dintre cele mai sănătoase rețete

Iepurele scazut este unul din preparatele preferate ale sotului meu. Recunosc, prima data el a gatit iepure deoarece eu nu m-am mai intalnit cu acest tip de carne, iar din acel moment am inceput sa-l prepar destul de frecvent. Dintre animale iepurele are carnea cea mai sanatoasa, este bogata in proteine, este cea mai hranitoare carne, acesta avand colesterol mult mai mic decat carnea de vita, porc, pui sau curcan.

Ingrediente tocanita romaneasca din carne de iepure

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  • 2 bucati usturoi
  • 1/2 lingurita boia
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare:

In primul rand spalam bine iepurele si indepartam partile de carne sanjoase, il transam si mai spalam inca o data fiecare bucatica ca sa ne asiguram ca nu a ramas nicaieri nici un puf din blanita.

Taiem ceapa marunt si punem in oala cu ulei unde urmeaza sa prajim iepurele, punem bucatile de iepure, pisam usturoiul si condimentam cu sare si piper. Mare atentie toate se prajesc deodata, nu prajim ceapa inainte.

Dupa ce s-a prajit putin carnea, inainte sa acoperim cu apa punem jumatatea de lingurita de boia.

Acoperim cu apa si lasam sa scada, vom pune apa peste ori de cate ori va fi nevoie pana ce carnea va fi fiarta si prajita.

Se poate servi alaturi de o garnitura de piure de cartofi si cu muraturi sau o salata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.