Rafaelo este un desert foarte gustos, se poate pregati si pentru mesele festive. Bilutele au un aspect minunat si un gust deosebit, se evidentiaza printre celelate prajituri si cu ajutorul aromei de nuca de cocos.
Reteta de mai jos am primit-o de la o fosta colega de scoala, este una foarte practica si rapida, nu necesita foarte multa munca si nici prea multa experienta culinara.
Ingrediente prajitura Rafaelo cu miez de alune
- 300 ml lapte
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de zahar
- 100 g margarina
- 200 g nuca de cocos
- 1 plic de zahar vanilinat
- alune nesarate 35 bucati
Mod de preparare
Intr-o oala mai mica punem cele 3 linguri de faina si cele 3 de zahar, amestecam treptat cu laptele si punem compozitia pe foc pana devine ca si o budinca.
Dupa ce o luam de pe foc cat timp este calda se incorporeaza margarina si 180 g nuca de cocos (restul de 20 se pastreaza pt ornat), zaharul vanilinat si se lasa la racit. Se pune in frigider timp de 30 de minute.
Dupa ce a stat in frigider luam din aluat putin cate putin si facem forme de bilute iar in mijloc punem aluna nesarata ( dupa preferinta se poate pune si stafida).
Se tavalesc bilutele prin nuca de cocos ramasa si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.