Despre avocado se spune că este unul dintre cele mai hrănitoare fructe, conţine grăsimi, vitamine, minerale şi fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin şi care se digeră repede. Intotdeauna pun accent pe acest fruct pentru ca nu demult a intrat in bucataria mea, datorita faptului ca nu eram obisnuita cu el si nu stiam cu „ce se mananca”.
Prezint o simpla reteta cu acest fruct minunat care poate sa ocupe loc ca aperitiv pe mese festive sau pur si simplu un mic dejun delicios si sanatos cu paine prajita sau cu lipie.
Ingrediente crema de avocado sau Guacamole
- 2 avocado
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lime
- 2 lingurite ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Taiem avocado in doua, indepartam samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri.
Taiem in doua lime-ul si il stoarcem peste bucatile de avocado.
Razuim 2-3 catei de usturoi si facem piure cu mixerul vertical.
Pasta de avocado obtinuta o condimentam dupa gust cu sare si piper.
Se serveste cu paine prajita sau cu lipie.