Fluturași de vanilie și cacao – un desert ideal pentru copii cu o rețetă simplă

0
410
Fluturasi de vanilie si cacao - un desert ideal pentru copii
Fluturasi de vanilie si cacao - un desert ideal pentru copii

Desertul copilariei mele, asa l-as numi daca ar trebui sa-i dau un nume mai personal, este reteta mostenita de la mama mea, deliciosul desert pe care il savuram cu cea mai mare placere cand eram mica.

Se poate face sub diferite forme de aceea poate fi si atragator pt copii, iar combintia de aspect si savoare de vanilie cu cacao este nemaipomenita.

Din aceste cantitati mi-au iesit 32 de bucati, daca doriti mai multe trebuie doar sa dublati cantitatile.

Ingrediente pentru fluturasi de vanilie si cacao

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • drojdie 1/2 ( cat o jumatate de nuca )
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 lamaie ( coaja )
  • 1/2 praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 ou
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri apa

Ingrediente sirop

  • 250 g zahar tos
  • 125 ml apa
  • 2 plicuri de zahar vanilinat

Mod de preparare

Se pune intr-un bol la dospit drojdia in 200 ml lapte caldut si 3 linguri de zahar tos.

Intr-un bol mare peste faina razuim coaja de lamaie, adaugam 1/2 praf de copt, un varf de sare, 1 ou.
Dupa ce a dospit drojdia in lapte punem compozitia peste faina, framantam incet si mai adaugam treptat 100 ml ulei; in cazul in care nu s-a cuprins toata faina mai adaugati putin lapte, trebuie sa obtinem un aluat potrivit de moale.

Impartim aluatul in 2 : unul il vom face de vanilie, aici vom adauga 2 plicuri de zahar vanilinat si vom framanta pana se va incorpora tot zaharul iar celalalt il vom face de cacao,in acesta vom adauga un amestec de cacao ( format din 1 lingura de cacao, 2 de zahar si 2 de apa; acestea se freaca bine bine pana devin o compozitie omogena).

Citește și:  Mozaic din prăjiturele, o artă delicioasă

Fiecare mingiuta de aluat o mai impratim in 2, astfel vom avea 4 mingiute.

Strivim o mingiuta de vanilie si o mingiuta de cacao, le punem una peste alta si le rulam tip patura cu ajutorul unei sucitori; foaia obtinuta o taiem in 2 si rulam capetele spre marginea taiata, lasand un pic de margine; unim cele 2 rulade cu marginile in sus, le taiem felii si le strangem putin in partea de jos, astfel obtinem forma de fluturas.

Se baga la cuptor timp de 30 minute la temperatura de 160-170 grade, intr-o tava simpla ( nu trebuie unsa cu nimic )
La fel procedam si cu celelalte 2 mingiute ramase sau putem sa le facem tip cornulete; in acest caz patura nu se imparte in 2 ci in 16 pe diagonala si vom rasuci din exterior spre mijlocul cercului.

Dupa ce s-au prajit le dam repede prin sirop cald si le tavalim prin cocos.
Siropul se face astfel 250 g zahar tos, 125 ml apa si 2 plicuri de zahar vanilinat se pun pe foc pana se dizolva bine zaharul.

Ingrediente
Ingrediente
Lapte caldut, zahar si drojdia
Lapte caldut, zahar si drojdia
Faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie razalita, ou
Faina, sare, praf de copt, coaja de lamaie razalita, ou
Drojdia in lapte dupa ce a astat la dospit 15 minute
Drojdia in lapte dupa ce a astat la dospit 15 minute
Aluat
Aluat
Jumatatea din aluat framantat cu zahar vanilinat
Jumatatea din aluat framantat cu zahar vanilinat
Cacao amestecata cu zahar si apa
Cacao amestecata cu zahar si apa
Jumatatea din aluat framantat cu cacao
Jumatatea din aluat framantat cu cacao
Mingiute de vanilie si cacao
Mingiute de vanilie si cacao
Mingiute de vanilie si cacao impartite in 2 fiecare
Mingiute de vanilie si cacao impartite in 2 fiecare
Aluatul de cacao peste cel de vanilie
Aluatul de cacao peste cel de vanilie
Patura de vanilie cu cacao
Patura de vanilie cu cacao
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2 rasucite
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2 rasucite
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2 rasucite si taiata rondele
Patura de vanilie cu cacao taiata in 2 rasucite si taiata rondele
Fluturasi
Fluturasi
Fluturasi in tava
Fluturasi in tava
Fluturasi in cuptor
Fluturasi in cuptor
Ingrediente sirop
Ingrediente sirop
Fluturas in sirop
Fluturas in sirop
Fluturas insiropat tavalit prin cocos
Fluturas insiropat tavalit prin cocos
Fluturasi cu vanilie si cacao - desert pentru copii
Fluturasi cu vanilie si cacao – desert pentru copii
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.