Suntem in mijlocul iernii calendaristice, deloc nu se vede ca este iarna stim cu totii ca vitaminele sunt importante in aceasta perioada ori este frig si ninge ori nu.
Sursa bogata de vitamine se gaseste in legume colorate. Am pregatit o reteta asa de usoara care nu numai ca e sanatoasa dar e si guatoasa.
Ingrediente vinete cu cas, pregatite la cuptor
- 1-2 buc vinete
- 2 buc rosii
- 150 gr cas
- sunca de casa
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine vinetele, taiem capetele si le feliam rondele. Condimentam cu sare si piper si le punem cateva minute, pana ce pregatim celelalte ingrediente, sa se scurga.
Spalam rosiile, le curatam si le taiem rondele, sunca de casa o taiem in bucati mici si casul il taiem in bucati mai marisoare.
Ingredientele pregatite le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt, aranjam in straturi: prima data punem vinetele peste care punem rosii, felii de sunca de casa si deasupra bucatile de cas.
Punem in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute (este gata cand casul se rumeneste). Sa nu ne speriem daca casul lasa multa zeama, putem sa scoatem cu ajutorul unei linguri.
Se serveste cald cu paine prajita si salata.