Crăciunițe deosebite pentru Sărbători – Un cadou potrivit de Crăciun

0
631

Te gândești deja la Crăciun, la crearea ambianței specifice acestei Sărbători? Poți cumpăra din timp aranjamente gata realizate ce se pun în casă pentru o ambianță festivă, sau te poți gândi că nu ar trebui să-ți lipsească un atribut obligatoriu al Crăciunului, acea coroană festivă din crenguțe de brad care se atârnă la fereastră, pe perete sau deasupra ușii de la intrare în casă. Pentru a avea un Crăciun deosebit poți cumpăra de la o florărie plante decorative de sezon, care se pot oferi de asemenea și drept cadou de Sărbători.

Pentru mulți oameni Poinsettia roșie este una dintre cele mai frumoase plante decorative pentru Sărbătorile de iarnă, este numită și Steaua Crăciunului. Se poate agăța undeva sus, sau se poate decora cu ea masa de Crăciun, se poate pune pe pervarzul ferestrei sau în sufragerie unde va fi și bradul împodobit.

blankAceastă plantă este destul de ușor de îngrijit, are nevoie de căldură și lumină, dar trebuie ferită de curenții de aer rece. Nu îi trebuie foarte multă apă, deci nu trebuie udată excesiv de mult, se verifică pământul dacă este uscat sau din contra îmbibat cu apă, se udă doar atunci când este nevoie, când pământul pare deshidratat, pentru a nu se deteriora planta. Pentru a arăta cât mai bine, Poinsettia trebuie udată și pe frunze puțin, prin pulverizare cu un recipient cu apă ce permite acest lucru, iar în plus i se poate administra în pământ și puțin îngrășământ lichid care se găsește în comerț.

Citește și:  Plante de apartament cu flori colorate - Oxalis triangularis (Trifoi oxalis), prețuită pentru foliajul, purpuriu intens sau roz

blankPentru Crăciun nu cumpăra o Poinsettia mică, alege una bine dezvoltată, cu frunzele sănătoase, perfecte, fără a fi îngălbenite sau deteriorate, cu un aspect frumos și coroana bogată.

Crăciunița cactus este minunată, are florile atât de frumoase și delicate încât trebuie neapărat să o ai în casă. Este numită Cactusul de Crăciun, întotdeauna înflorește mai ales în această perioadă, în anotimpul de iarnă. Este minunat să vezi cum în perioada acestei Sărbători cactusul are frunzulițele pline de flori. Această plantă este într-o mare varietate de culori, are florile în nuanțe de roz, lila, roșu, portocaliu, galben sau complet albe. Este o plantă destul de capricioasă, nu suportă să-i fie schimbat locul, de aceea este denumită și floarea ,,Nu mă deranjaˮ.

Are nevoie de aer uscat, de lumină, de pământ amestecat cu puțin nisip. Nu trebuie udată excesiv, mai ales în perioada de înflorire, dar trebuie atenție și ca pământul ei să nu fie niciodată prea uscat. Nu suportă soarele puternic, de aceea trebuie ținută la lumină dar cumva să fie puțin la umbră. Poate fi ținută pe pervarzul ferestrei dar să nu fie aproape de calorifer sau chiar pe acesta pentru că o poate deranja căldura prea mare.blank

Alege această floare pentru casa ta, deoarece Crăciunița cactus prin florile sale magnifice va crea o atmosferă frumoasă de Crăciun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.