Daca ne gandim bine, cu bani marunti cumparam aproape la fiecare colt covrigei, nu trebuie sa murdarim bucataria si nici sa pierdem timp cu asa ceva…
Dar nu intotdeauna gatim pentu ca nu este alta solutie, pur si simplu pentru bucuria noastra, pentru curiozitate si pentru distractie nu asa e?
Ingrediente covrigi crocanti cu susan si mac
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie
- 200 ml apa calduta
- sare
- mac si susan
Mod de preparare
Amestecam faina cantarita cu un pliculet de drojdie uscata si putina sare, cu apa calduta framantam un aluat pe care il lasam la dospit aproximativ 1 ora.
Aluatul dospit il impartim in bucati din care modelam covrigi; intre timp punem apa la fiert intr-o cratita, punem o lingura de sare si cand incepe sa clocoteasca punem cate un covrig.
Il lasam cateva secunde sa se umfla un pic, il scoatem din apa, il presaram cu susan si mac, apasam putin cu mana ca semintele sa se lipeasca mai bine si il asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Asezam tava in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.