Este o reteta originala din Franta, datorita gustului excelent a reusit sa stabata granitele si sa ajunga si la noi.
Reteta originala este compusa din carne de vita, jambon si branza tare ( ementaler, cascaval ), dar la noi in Romania reteta adaptata, folosita de majoritatea gospodinelor este cea pe care v-o prezint mai jos.
Ingrediente Cordon Bleu:
- 400 gr pecie de porc
- 4 oua
- 300 g faina
- sunca presata 20 felii
- sare,piper
Mod de preparare:
Pentru inceput taiem pecia de porc in mai multe felii dupa care le batem cu ajutorul ciocanului special pentru snitele si condimentam carnea pe ambele parti cu sare si piper.
Punem felia de carme pe taietorul de lemn, deasupra mai punem o felie de sunca presata si in margine punem fasia de cascaval; rulam dinspre cascaval spre coltul opus, astfel obtinem rulata de cordon bleu pe care urmeaza s-o trecem prin faina si ou ( ouale se bate si se condimenteaza cu sare si piper ).
Dupa ce a stat cateva minute si a fost patrunsa carnea de condimente, punem uleiul pe foc si cand este incins punem bucata de cordon bleu care a fost trecuta mai intai prin faina, ou, faina, ou.
Prajim fiecare bucata pe toate pratile pana devine aurie peste tot.
Pentru un design mai aspectuos putem taia rulata in 2 pe diagonala.