Conopida cu ou, faina si pesmet este o gustare usoara si gustoasa care se poate servi ca atare sau cu diverse garnituri. Reteta de fata prezinta portia necesara pentru 3 persoane.
Ingrediente conopida cu ou, faina si pesmet
- 1 ou XXL sau 2 oua mai mici
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de pesmet
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Conopida se spala, se desface pe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pentru aprox 10 min, la foc potrivit.
Dupa ce s-au fiert, se pun intr-o strecuratoare pana cand se pregateste aluatul necesar pentru prepararea lor.
Intre timp se sparge oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ( e posibil sa il asezonati si cu alte mirodenii care va sunt pe plac – curry, oregano sau cimbru, etc). Se bate oul cu ajutorul unei furculite, se adauga faina si pesmetul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
Daca e prea groasa se poate adauga putin lapte iar daca e prea subtire atunci se adauga faina.
Buchetele de conopida se tavalesc prin aluatul format, se pun la prajit in ulei proaspat, incins. Cand sunt aurii pe o parte se intorc cu ajutorul unei palete sau cu doua furculite. La final, se scot pe o farfurie cu un servetel de bucatarie.