Conopida cu ou, făină și pesmet – o rețetă pentru garnituri gustoase

0
1555
Conopida cu ou, faina si pesmet
Conopida cu ou, faina si pesmet

Conopida cu ou, faina si pesmet este o gustare usoara si gustoasa care se poate servi ca atare sau cu diverse garnituri. Reteta de fata prezinta portia necesara pentru 3 persoane.

Ingrediente conopida cu ou, faina si pesmet

  • 1 ou XXL sau 2 oua mai mici
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de pesmet
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
Conopida se spala, se desface pe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pentru aprox 10 min, la foc potrivit.
Dupa ce s-au fiert, se pun intr-o strecuratoare pana cand se pregateste aluatul necesar pentru prepararea lor.

Intre timp se sparge oul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ( e posibil sa il asezonati si cu alte mirodenii care va sunt pe plac – curry, oregano sau cimbru, etc). Se bate oul cu ajutorul unei furculite, se adauga faina si pesmetul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Daca e prea groasa se poate adauga putin lapte iar daca e prea subtire atunci se adauga faina.
Buchetele de conopida se tavalesc prin aluatul format, se pun la prajit in ulei proaspat, incins. Cand sunt aurii pe o parte se intorc cu ajutorul unei palete sau cu doua furculite. La final, se scot pe o farfurie cu un servetel de bucatarie.

Citește și:  Mic dejun cu ouă ochiuri, salam cu șuncă, cașcaval și murătură - vezi cum se gătește această rețetă
Ingrediente pentru conopida cu ou
Ingrediente pentru conopida cu ou
Buchetele de conopida
Buchetele de conopida
Conopida fiarta si strecurata
Conopida fiarta si strecurata
Ou spart
Ou spart
Ou batut si condimentat
Ou batut si condimentat
Ou batut
Ou batut
Adaos de faina si pesmet
Adaos de faina si pesmet
Ou cu sare, piper, faina si pesmet
Ou cu sare, piper, faina si pesmet
Conopida tavalita prin ou
Conopida tavalita prin ou
Conopida la prajit
Conopida la prajit
Conopida pane
Conopida pane

Stefania Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.