Acasă Timp liber Colecționarea mașinilor de epocă în miniatură, un hobby ideal pentru iubitorii de...

Colecționarea mașinilor de epocă în miniatură, un hobby ideal pentru iubitorii de autovehicule

0
693
Masina de epoca Foto: snd88.wordpress.com
Masina de epoca Foto: snd88.wordpress.com

Colectionarea masinilor de epoca in miniatura reprezinta un hobby ideal pentru iubitorii de masini cu o bogata „istorie”. Mai mult decat atat, acest tip de colectie este accesibil tuturor buzunarelor si este perfect pentru toate varstele, deschizand o poarta catre cunoasterea istoriei acestor obiecte atat de indispensabile in viata de zi cu zi – masinile.

Masinile in miniatura au fost construite chiar inainte ca masinile reale sa fie create, pentru ca printr-o astfel de miniatura incepe, de fapt, istoria oricarei masini. Ba mai mult, in spatele masinilor in miniatura, s-a creat o adevarata istorie si nu este de mirare ca o ramura aparte a masinilor miniaturale, masinile de epoca, reprezinta obiectele unora dintre cele mai populare si valoroase colectii.

Masini de epocaCe face ca machetele de epoca sa fie atat de interesante?
In timp ce unele colectii de masini sunt organizate in functie de modele sau in functie de companiile producatoare, cele ma mai multe dintre aceste colectii sunt organizate in functie de perioada in care masinile reale au fost create. In acest fel, masinile de epoca ocupa locul intai in topul colectiilor de masini in minatura. Probabil va intrebati de ce, avand in vedere multitudinea de masini moderne aparute in ultimii ani.
Masinile de epoca sunt mult mai interesante decat cele moderne atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere tehnic, si chiar daca machetele redau fidel doar caroseria, colectionarii si adevaratii pasionati de masini se vor documenta temeinic indiferent de tipul masinilor pe care le colectioneaza.

Masinile de epoca sunt clasice si foarte elegante si ascund numeroase mistere si povesti interesante pe care, pentru a le afla, un colectionar trebuie sa se documenteze temeinic, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare.

Masinile de epoca sunt speciale deoarece, dupa cum am mentionat si in randurile de inceput, masinile de epoca sunt strans legate de inceputul istoriei automobilelor, iar era vintage a fost una dintre cele mai interesante din numeroase puncte de vedere.

Masinile construite intre anii 1919 – 1929 sunt considerate ca fiind masini de epoca si acestea au caracteristici deosebite atat din punctul de vedere al aspectului, cat si din punct de vedere tehnic. Spre deosebire de automobilele construite anterior, masinile de epoca au inceput sa se defineasca prin functionalitate, devenind mult mai comode si mai interesante si din punct de vedere estetic. De asemenea, din punct de vedere tehnic a fost posibila instalarea franei pentru toate cele patru roti, precum si introducerea sistemului de incalzire si a unui sistem audio care permitea celor carre conduceau sa asculte posturile de radio.
Toate aceste caracteristici au facut ca multi colectionari sa isi indrepte atentia catre faimoasele masini de epoca. In timp ce preturile masinilor reale de epoca este foarte piperat, machetele realizate din lemn, plastic sau metal sunt menite sa multumeasca pe orice colectionar care doreste sa patrunda in minunata epoca vintage.

Citește și:  6 hobby-uri și activități pe care doar cei bogați le pot practica

Ghidul colectionarului de masini de epoca in miniaturaMasina de epoca

• Colectionarea masinilor de epoca in miniatura reprezinta un hobby potrivit in special pentru barbati. La o prima vedere, colectionarea masinilor pare o activitate puerila insa lucrurile stau tocmai invers, acest tip de colectie fiind unul cat se poate de complex deoarece presupune o buna documentare.

• Incepeti prin a va documenta pentru a sti care au fost masinile specifice acelei perioade si mai ales care au fost cei mai importanti producatori.

• Rezervati un loc al locuintei colectiei pentru ca impresionanta colectie va oferi un aspect cu totul si cu totul interesant camerei in care va fi asezata.

• Achizitionati masini de epoca din lemn, metal sau plastic de buna calitate, care reflecta elementele originale ale autoturismelor respective.

• Cum organizati o astfel de colectie? In functie de preferinte, de modele, de legaturile dintre modele sau in functie de producatori.

• Acest hobby este unul interesant si accesibil, iar grupurile si cluburile destinate colectionarilor de masini in miniatura sunt numeroase asa ca, imbratisand aceasta pasiune, va veti face noi prieteni care impartasesc o pasiune atat de frumoasa.

• De asermenea, este important ca orice colectie, chiar si cea de masini miniaturale, sa fie asezata intr-un loc sigur, ferit de umezaela si praf, deoarece acesti factori ar putea distruge rapid frumoasele colectii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.