Am mai prezentat o reteta foarte asemanatoare la ingredinete, erau niste chiftele de legume care se prajesc in ulei.
Aceasta mancare se prajeste ca si clatitele, fara ulei sau cu foarte foarte putin ulei, si au forma rotunda si plata.
Ingrediente clatite de dovlecei si telemea
- 1 dovlecel mediu
- 1 morcov mic
- 100 gr telemea
- 1 lingura iaurt grecesc
- 1 ou
- ceapa verde chives
- patrunjel
- marar
- 1/4 lingurita praf de copt
- 2-3 lg faina alba
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam dovlecelul si morcovul; dovlecelul il dam prin razatoarea mare, morcovul prin razatoare mica; le punem impreuna intr-o strecuratoare, presaram cu sare si lasam sa stea 10 minute.
Stoarcem legumele, le asezam intr-un bol si adaugam restul igredientelor: telemeaua razuita, verdeturile tocate marunt, faina, praful de copt, sarea si piperul macinat.
Amestecam totul, daca se fac usor fara a se lipi de mana sunt ok, nu mai avem nevoie de faina, daca nu, mai puteti adauga 1-2 linguri.
Incingem o tigaie teflonata, eu nu am folosit deloc ulei, dar puteti folosi chiar un pic ca si la clatitele normale.
Din aluat formam bilute si presam ca sa obtinem o forma plata, prajim 2-3 minute, dupa care intoarcem si le prajim si pe cealalta parte.
Se pot servi atat calde cat si reci.