Iata o reteta pentru aperitiv, decoratiune pe platou sau pur si simplu pentru o gustare.
Ingrediente ciuperci umplute cu sunca si branza
- 500 gr ciuperci champignon
- lamaie
- 4 felii de sunca presata
- un baton de branza topita cu verdeata
- 75gr telemea cu verdeata
- 2-3 fire de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam ciupercile de codite, le spalam sub un jet de apa cu o periuta, le punem la strecurat, intre timp stoarccem zeama unei lamaie, langa ea adaugam 2-3 linguri de apa si cu aceasta stropim ciupercile ca sa se nu innegreasca.
Captusim o tava cu hartie de copt si asezam ciupercile cu fata in jos, le dam la cuptor pentru 15 minute, sucul din ciuperci o sa curga frumos in tava.
Lasam ciupercile la racit, intre timp pregatim umplutura. Taiem in bucati mici sunca presata, intr-un bol amestecam crema de branza, telemeaua razuita, patrunjelul tocat marunt si bucatile de sunca, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Condimentam si ciupercile cu sare si piper dupa gust.
Numaram ciupercile, impartim in doua – o bucata pentru a umple si una pentru a acoperi umplutura, ca o palarie.
Fixam ciupercile cu betisoare ca sa fie mai usor de luat din tava.