Aceste prajituri se numesc gogosi, dar nu arata ca niste gogosi, ingredientele pentru aluat sunt identice dar forma si modul de pregatirea este diferit.
Dar sa nu ne necajim, este foarte buna reteta in plus nu trebuie sa ne chinuim cu uleiul incins.
Ingrediente gogosi cu gem la cuptor
- 500gr faina
- un pliculet drojdie uscata
- 250 ml lapte
- 50 gr zahar
- 50ml ulei
- un varf de cutit sare
- 2 galbenusuri de oua
Mai avem nevoie de orice fel de gem si de zahar pudra
Mod de preparare
Din ingredientele de mai sus, in afara de gem si zahar pudra, framantam un aluat obisnuit. Lasam intr-un loc caldut, acoperit, la dospit.
Aluatul dospit il turman pe masa de lucru prafuita cu faina si il intindem la o grosime de 1-1,5cm.
Decupam forme rotunde cu un pahar si le asezam in tava captusita cu hartie de copt. Acoperit, iarasi lasam la dospit timp de 30 de minute.
In mijlocul formelor crescute din tava, apasam un pahar mic, astfel incat sa obtinem o groapa in mijlocul lor, aici adaugam, cu ajutorul linguritei, gem de fructe.
Gogosii ii punem in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.
Cand s-a racit putin prafuim cu zahar pudra si putem servi.