Gogoși cu gem la cuptor – o rețetă modernă cu aceleași ingrediente

0
4265
Gogosi cu gem la cuptor
Gogosi cu gem la cuptor

Aceste prajituri se numesc gogosi, dar nu arata ca niste gogosi, ingredientele pentru aluat sunt identice dar forma si modul de pregatirea este diferit.

Dar sa nu ne necajim, este foarte buna reteta 😀 in plus nu trebuie sa ne chinuim cu uleiul incins 😀

Ingrediente gogosi cu gem la cuptor

  • 500gr faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 50ml ulei
  • un varf de cutit sare
  • 2 galbenusuri de oua

Mai avem nevoie de orice fel de gem si de zahar pudra

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus, in afara de gem si zahar pudra, framantam un aluat obisnuit. Lasam intr-un loc caldut, acoperit, la dospit.

Aluatul dospit il turman pe masa de lucru prafuita cu faina si il intindem la o grosime de 1-1,5cm.

Decupam forme rotunde cu un pahar si le asezam in tava captusita cu hartie de copt. Acoperit, iarasi lasam la dospit timp de 30 de minute.

Citește și:  Vrei să gătești o ciorbă țărănească foarte gustoasă, vezi aici 4 rețete recomandate

In mijlocul formelor crescute din tava, apasam un pahar mic, astfel incat sa obtinem o groapa in mijlocul lor, aici adaugam, cu ajutorul linguritei, gem de fructe.

Gogosii ii punem in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute.

Cand s-a racit putin prafuim cu zahar pudra si putem servi 🙂

1.Ingrediente
1.Ingrediente
2.Cantarin 500 gr de faina
2.Cantarin 500 gr de faina
3.Adaugam drojdia uscata
3.Adaugam drojdia uscata
4.Cantarin 50 gr de zahar
4.Cantarin 50 gr de zahar
5.Turnam uleiul
5.Turnam uleiul
6.Condimentam cu sare
6.Condimentam cu sare
7.Turnam laptele
7.Turnam laptele
8.Aluat obtinut
8.Aluat obtinut
9.Aluat intins cu sucitorul
9.Aluat intins cu sucitorul
10.Aluat decupat cu un pahar
10.Aluat decupat cu un pahar
11.Forme pentru gogosi
11.Forme pentru gogosi
12.Bucatile asezate in tava cu hartie de copt
12.Bucatile asezate in tava cu hartie de copt
13.Gogosii crescuti
13.Gogosii crescuti
14.Formam o gropita in mijlocul gogosilor
14.Formam o gropita in mijlocul gogosilor
15.Umplem gropitele cu gem de fructe
15.Umplem gropitele cu gem de fructe
16.Gogosii pregatiti
16.Gogosii pregatiti
17.Gogosi cu gem copti in cuptor
17.Gogosi cu gem copti in cuptor
18.Prafuim cu zahar pudra
18.Prafuim cu zahar pudra
19.Gogosi cu gem la cuptor
19.Gogosi cu gem la cuptor
20.Gogosi cu gem la cuptor
20.Gogosi cu gem la cuptor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.