Gogosile spaniole Churros sunt foarte populare in Spania dar sunt multe culture care au adoptat deja aceasta reteta.
Gogosile se servesc inmuiate in ciocolata, mai ales la micul dejun.
Ingrediente churros – reteta de gogosi spaniole
- 250 ml apa
- 150 gr faina
- 2 linguri zahar
- un praf de sare
- 2 linguri de ulei
- ulei pentru prajit
Pentru decor
- 110 gr zahar
- 2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa cu zahar, sare si ulei, la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se ia oala de pe foc, se adauga faina si se amesteca pana se obtine a compozitie omogena.
Se fac din compozitie bilute de marimea unei mingi de ping pong.
Intr-o oala se incinge uleiul si se adauga bilutele de Churros. Se prajesc pana devin aurii.
Dupa prajire se scot pe un prosop de bucatarie pentru a se elimina surplusul de ulei.
In final se tavalesc prin zahar cu scortisoara.