Acest preparat de mancare este gatit din doua feluri de carne: amestec de porc si pulpa de manzat. Este un preparat care se serveste foarte des la multe evenimente importante din viata unui om, si nu numai. Este un preparat nu foarte costisitor, de complexitate medie. Se pot servi impreuna cu o garniture de pireu de cartofi, cu pilaf de orez sau impreuna cu alte mancaruri pe un platou pe post de aperitiv.
Se pot servi calde sau reci.
Ingrediente pentru chiftelutele din amestec de carne porc si pulpa de manzat
- 25 grame frunze de patrunjel verde tocat
- 15-20 grame usturoi pisat
- 500 grame carne tocata de porc amestec
- 500 grame carne tocata de pulpa de manzat
- 2-3 oua
- 250 grame paine
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se toaca carnea de amestec de porc si pulpa de manzat.
Se pune painea la muiat in apa aproximativ 5-10 minute dupa aceea se stoarce painea de apa si se trece prin masina de tocat carne.
Se taie marunt frunzele de patrunjel verde.
Se spala si se piseaza usturoiul.
Se spala si se sparg ouale si se pun peste ingrediente.
Se amesteca toata compozitia.
Se vor face din compozitia niste bilute care vor fi puse la prajit in ulei incins.
Se pune uleiul la incins, iar dupa ce s-a incins uleiul bine se adauga bilutele din compozitia obtinuta.
Se vor praji pe ambele parti pana cand sunt de o culoare mai inchisa.
Se vor scoate cu o paleta speciala a se scurge de uleiul in care au fost prajite.
Se vor pune intr-un bol, iar cand sau racit se vor depozita in frigider.
Va dorim pofta buna!