Acest preparat de mancare face parte din categoria deserturilor. Este un fel de mancare care se poate servi atat bebelusilor, copiilor cat si adultilor. Acesta mancare se poate administra bebelusilor care au inceput diversificarea. El se poate face si cu zahar si fara zahar, dar in cazul in care se foloseste pentru diversificarea hranei bebelusilor se va lua in considerare prima varianta.
Se poate oferi bebelusilor cu varsta peste 6 luni la masa de la ora 10, la masa de la ora 17 sau inainte de culcare. Este un preparat foarte usor de facut,nu este foarte costisitor si nu are multe ingrediente. La acest preparat dupa ce se adauga grisul trebuie sa se invarteasca non stop deoarece daca nu se invarte se risca prinderea de cratita. Acest fel de mancare se poate face mai subtire sau mai gros, dupa preferinta.
Daca compozitia este mai subtire se poate pune intr-un biberon si se poate administra asa bebelusului. Se poate servi pe o farfurie sau intr-un bol si se poate pune deasupra zahar, cacao sau scortisoara, dar in acest fel nu se poate administra bebelusilor.
Ingrediente pentru grisul cu lapte
- 500 ml lapte
- 2-3 linguri gris
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert.
Se pregateste grisul.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga grisul.
Dupa ce am adaugat grisul trebuie sa invartim tot timpul deoarece se poate prinde de cratita.
Se lasa la fiert circa 15-20 minute.
Dupa ce este gata se poate pune in boluri sau in farfuri.
Dup ace s-a intarit compozitia se poate pune la frigider.
Va doresc pofta buna!