Rețete culinareChifteluțe de cartofi cu pesmet - vezi ce ingrediente ai nevoie pentru...

Chifteluțe de cartofi cu pesmet – vezi ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă

Reţeta aceasta am găsit-o pe net pe un blog de reţete evreieşti. Am adaptat-o puţin înlocuind anumite ingrediente care sunt mai greu de găsit pe la noi. A ieşit o bunătate de mâncare crocantă şi gustoasă foarte apreciată de toată lumea.

Ingrediente chiftelute de cartofi cu pesmet

  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 3 linguri de făină
  • 2 linguri de pesmet
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se răzuiesc cartofii pe partea mai mare. Se pot răzui direct în apă ca să nu se înegrească.

După aceea se strecoară foarte bine şi se pun într-un tifon pentru a-i „usca” cât mai bine. Se mărunţeşte ceapa şi se bate oul.

După aceea se amestecă toate ingredientele (nu uitaţi de sare şi piper, se pun după gust) şi se fac un fel de chiftele mai mari.

Se pun în uleiul încins în tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi (cam trei-patru minute pe o parte) şi se scot pe o farfurie pe care punem un şerveţel de bucătărie ca să absoarbă uleiul.

Se servesc calde pentru că atunci sunt mai bune şi mai crocante.

Merg foarte bine servite cu un pahar de sana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.