Reţeta aceasta am găsit-o pe net pe un blog de reţete evreieşti. Am adaptat-o puţin înlocuind anumite ingrediente care sunt mai greu de găsit pe la noi. A ieşit o bunătate de mâncare crocantă şi gustoasă foarte apreciată de toată lumea.
Ingrediente chiftelute de cartofi cu pesmet
- 3 cartofi
- 1 ou
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- o ceapă
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se răzuiesc cartofii pe partea mai mare. Se pot răzui direct în apă ca să nu se înegrească.
După aceea se strecoară foarte bine şi se pun într-un tifon pentru a-i „usca” cât mai bine. Se mărunţeşte ceapa şi se bate oul.
După aceea se amestecă toate ingredientele (nu uitaţi de sare şi piper, se pun după gust) şi se fac un fel de chiftele mai mari.
Se pun în uleiul încins în tigaie şi se prăjesc pe ambele părţi (cam trei-patru minute pe o parte) şi se scot pe o farfurie pe care punem un şerveţel de bucătărie ca să absoarbă uleiul.
Se servesc calde pentru că atunci sunt mai bune şi mai crocante.
Merg foarte bine servite cu un pahar de sana.