Cezartata e evident un nume inventat de copiii care au făcut această îngheţată îndrumaţi şi ajutaţi de tatăl lor Cezar.
E defapt o îngheţată de ciocolată cu aromă de rom care a fost savurată de toţi cei 8 copii ai familiei şi de mine bineînţeles.
Ingrediente cezartata – inghetata de ciocolata cu aroma de rom
- 100g ciocolată cu lapte
- 100g ciocolată amăruie
- 2 linguri zahăr
- 4 ouă
- o esenţă de rom (sau de care vă place şi aveţi)
- 150g frişcă lichidă
Mod de preparare
Topim ciocolata ruptă în bucăţele la bain-marie. Lăsăm să se răcorească puţin.
Între timp separăm albuşurile de gălbenuşuri. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până devin ca o spumă.
După aceea se adaugă romul şi ciocolata topită. Separat se bat albuşul şi frişca care după aceea se încorporează cu grijă în amestecul cu gălbenuşuri. (copiii au avut ceva probleme la partea aceasta aşa că au folosit mixerul şi aici).
Se pune în pahare şi se lasă la congelator 3-4 ore.