Chec de legume este un aperitiv ideal, este complex datorita ingredientelor bogate, este colorat, arata bine si nu in ultimul rand este foarte gustos. Ingredientele se pot schimba in functie de gustul fiecarui, doar sa avem grija daca se poate sa bagam cat mai multe culori ca sa nu piarda din aspect.
Ingrediente pentru chec
- – 150gr ciuperci
- – 150gr porumb dulce
- – 150gr mazare
- – 2 ardei grasi
- – 100gr masline verzi
- – 200gr telemea
- – 1 ceapa
- -150gr salam victoria
- – 5 linguri faina
- – 5 oua
- – 1 plic praf de copt
- – sare, piper
Mod de preparare
– toacam marunt ciupercile, ardeii grasi si ceapa, maslinele taiem in 3-4 bucati si din salam facem cubulete mici
– desfacem ouale, punem separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile cu un praf de sare amestecam pana devin cremoase
– incepem sa amestecam cele emumerate mai sus, adaugam telemea razuita
– se bat albusurile spuma si se amesteca pana se omogenizeaza
– se adauga faina si praful de copt (putem stinge cu putina zeama de lamaie, pentru a evita gustul neplacut)
– amestecul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt
– punem in cuptor preincalzit si coacem aproximativ 40-45 minute
Balog Szabina