Brioșe cu bacon și ouă – încearcă această rețetă pentru un mic dejun mai deosebit

0
931
Briose cu bacon si oua
Briose cu bacon si oua

Am patit de multe ori, probabil nu sunt singura ca nu am avut pofta de un mic dejun clasic, ochiuri sau omleta etc., dar totusi aveam pofta de oua. Aceasta reteta este ideala pentru un mic dejun bogat si iesit din comun. In plus are avantajul ca se poate servi si racit si gaseste locul ca aperitiv pe mase festive.

Ingrediente pentru briose cu bacon si oua (2 persoane)

  • – 4 oua
  • – 4 felii de bacon
  • – cascaval
  • – 100gr mazare
  • – 100gr porumb dulce
  • – sare, piper

 Mod de preparare

– batem ouale sa devina spumos si condimentam cu sare si piper dupa gust, razuim cascavalul si pregatim legumele

– incepem sa asezam baconul in forme de briose, inainte se poate unge formele cu putina ulei, si tapetam forma incercand sa nu aiba gauri, sa nu iasa ouale la coacere, eu am folosit 2 felii la o forma, dar depinde ce fel de bacon cumparati

Citește și:  Supa de pui cu legume și tăiței, o rețetă recomandată pentru a trata răcelile ocazionale

– amestecam ouale cu legume si incepem sa punem peste bacon, incap aprox 1,5-2 linguri de amestec, depinde de marimea formelor, avem grija sa nu fie foarte plin pentru ca la copt oul va creste in volum si va iesi peste bacon

– presaram cu cascava ras

– punem in cuptor preincalzit timp de 10-12 minute

– servim cald cu decor de ketchup

 

Ingrediente
Ingrediente
Bacon aranjat in forme de briose
Bacon aranjat in forme de briose
Tava captusita cu bacon si umpluturile
Tava captusita cu bacon si umpluturile
Bacon in forme de briose cu umplutura si cascaval razuit
Bacon in forme de briose cu umplutura si cascaval razuit
Briose cu bacon si oua
Briose cu bacon si oua
Mic dejun briose cu bacon si oua
Mic dejun briose cu bacon si oua

Balog Szabina

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.