Rețete culinareChec cu brânză, stafide și lămâie - află ce trebuie să pregătești...

Chec cu brânză, stafide și lămâie – află ce trebuie să pregătești pentru această rețetă

Prajitura este simpla cu branza dulce de vaca, se poate prepara intr-o tava obisnuita, dar eu am facut in forma de chec ca sa aiba un aspect nou.

Este delicioasa, pufoasa cu aroma placuta de lamaie. Cine iubeste ingredinetele acestei prajituri neaparat trebuie sa incerce.

Ingrediente chec cu branza, stafide si lamaie

Pentru doua tavi

  • 220gr faina
  • 500gr branza dulce de vaca
  • 300gr smantana
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar in aluat
  • 40gr zahar in umplutura
  • 9 linguri ulei
  • praf de copt
  • lamaie
  • 1 plic zahar vanilat/vanilinat
  • 50gr stafide

Mod de preparare

Aluat: se bat 3 oua cu telul, adaugam smantana si amestecam pana se incorporeaza, adaugam 7 linguri de zahar si uleiul si continuam sa amestecam cu telul; treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana ce obtinem un aluat omogen.

Tavile le captusim cu hartie de copt, aluatul il impartim in doua si unul dintre ele il impartim in doua tavi.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox 10-15 minute, nu trebuie sa fie copt, perfect facut, trebuie sa fie umflat ca sa sustina umplutura.

Intre timp putem prepara umplutura: frecam branza cu zahar si coaja rasa de lamaie, se adauga doua oua batute si se omogenizeaza, la final adaugam stafidele.

Asezam umplutura peste blatul „copt” (nu trebuie lasat la racit, imediat dupa ce il scoatem din cuptor), turnam restul aluatului deasupra si nivelam.

Introducem checul inapoi in cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumeneste, dupa ce se raceste se poate felia usor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.