Cand e sezonul cartofilor noi tot ce prepar trebuie servit cu garnitura de cartofi noi.
Aripioarele de pui pane sunt o combinatie buna cu cartofii, unii sunt crocanti, ceilalti moi si proaspeti.
In plus, aripioarele, langa ingredientele obisnuite de pane: oua, faina, pesmet, mai contine si un pic de malai, care ofera un aspect mai colorat si un gust putin mai interesant.
Ingrediente aripioare de pui pane cu garnitura de cartofi noi
- o tava aripioare de pui
- 2 cubulete de pui sau legume
- 2 oua
- faina
- malai
- pesmet
- 1 kg cartofi noi
- frunza de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam aripioarele, punem apa la fiert, asezam aripioarele in apa cu 2 cubulete de legume, fierbem pana cand intra furculita usor in carne.
Aripioarele fierte le scoatem din apa, condimentam cu sare si piper (nu mai au nevoie de alte condimente pentru ca primesc un gust bun de la cubulete).
Spargem ouale si le batem spuma, pregatim faina si amestecam o cantitate de faina malai cu o cantitate de pesmet; aripioarele le dam prima data prin faina, apoi prin oul batut, ultima data prin amestec de malai si pesmet.
Punem aripile la prajit in ulei incins, dupa ce se rumenesc pe ambele parti le scoatem pe un sevetel de hartie sa scapam de uleiul in plus.
Intre timp putem prepara cartofii noi pentru garnitura, spalam bine fiecare cartof si ii punem la fiert in apa sarata, nu necesita atata timp ca si cartofii obisnuiti, deci sa verificam din cand in cand.
Cand sunt gata, feliem cartofii sau ii lasam intregi si presaram cu frunza de patrunjel; imediat ii putem servi cu aripioare crocante.